Крај: Челси тјера прљавог Косту са "Бриџа"?!

Спремна је и скупа замена за нападача који је дозлогрдио свима. Ево и осталих вести из Премијер лиге.

Фудбал 12.11.2015 | 12:40
Крај: Челси тјера прљавог Косту са "Бриџа"?!

Навијачима свих осталих клубова, па и просечним љубитељима фудбала, Дијега Косте одавно је преко главе.

Изгледа да је дозлогрдило и самом Челсију!

Британска штампа најављује да ће "пргави дечко" бити послат ове зиме негде далеко од "Стамфорд бриџа" и да ће његово место у шпицу екипе која се бори за опстанак у Премијер лиги заузети фудбалер који је, према мишљењу многих, и пре годину и по дана требало да буде први избор – Гонзало Игуаин!

Коста, који се сталним свађама, ударањима, пљувањима, уношењима у фаце ривала и срамним правдањем пред судијама, попео на главу свима који прате фудбал, не само да је покупио значајан број суспензија, већ је дао само три гола на 15 утакмица ове сезоне, од чега два у Премијер лиги.

То је далеко, далеко испод очекивања и, наводно, уздрмани менаџер Жозе Мурињо схватио је да са пргавим нападачем у шпицу неће далеко догурати, тачније препознао је да се око њега ствара негативна атмосфера која штети игри целе екипе и само додатно мотивише противнике.

Док је и сама подршка Мурињу, после седам пораза од старта сезоне, од чега три у низу у Премијер лиги (то Роман Абрамович није доживео од доласка на Бриџ 2004. године), ствар спекулација у енглеским медијима, извесно је да ће Челси покушати да замени нападаче ове зиме и то се не односи само на Косту и Игуаина, већ и хронично повређеног Радамела Фалкаа, који је позајмљен од Монака и уместо којег би могао да дође Чичарито Ернандез.

Иако га је Леверкузен тек летос откупио од Манчестер јунајтеда, после сезоне коју је Мексиканац провео као играч Реал Мадрида, у Челсију разматрају могућност да он буде "бацкуп" Игуаину, а да бивши тандем нападача Атлетико Мадрида, Коста/Фалкао, раздужи опрему.

Поређења ради, Коста је постигао три, а Игуаин 11 голова од почетка сезоне, од чега девет на 12 мечева у Серији А и само је четири пута одиграо меч без гола или асистенције ове сезоне, док је Коста у 12 кола Премијер лиге само на два меча имао гол и асистенцију (и Челси би тада побеђивао ВБА и Вилу).

Игуаин је, иначе, знатно здравији играч од Косте, ређе се повређивао у каријери и пропусито мање утакмица. О томе сведочи и прошла сезона, током које је Челси као тим играо знатно боље и ефикасније, па то што је Коста пропустио 16 мечева због суспензија и повреда није оставило дубок траг. Дао је 20 голова на 37 мечева, док је Игуаин у дресу Наполија прошле сезоне одиграо 58 мечева и дао 29 голова, уз 11 асистенција.

Игуаин и Коста су вршњаци, имају по 27 година, Аргентинац је за викенд постигао 229. гол у каријери играјући за великане светског и европског фудбала, попут Ривер Плате (17), Реал Мадрида (122), Наполија (65) и Аргентине (25), док је Коста на 130 голова (99 мање), играјући за Пенафјел (5), Брагу (1), Селту (6), Албасете (10), Ваљадолид (9), Рајо Ваљекано (10) и тек онда Атлетико Мадрид (64) и Челси (23).

За Шпанију је дао један једини гол.

Од раније се пише о томе да би Челси могао да се одрекне и Џона Терија и Бранислава Ивановића, али није за очекивати да одласци уследе у јануару. Капитен и заменик капитена биће слободни играчи у јуну, а на све то, Реал Мадрид се спрема да купи Едена Азара.

Дијего Симеоне, Брендан Роџерс и Карло Анћелоти наводно су кандидати да замене Муриња, уколико до смене дође током сезоне, а ако се Абрамович одлучи да задржи "Специјалног" до јуна, пробаће да "нападне" Пепа Гврадиолу. Ипак, постоји могућност да Гвардиола за Божић продужи сарадњу са Бајерном.

ЦРТИЦЕ ИЗ ПРЕМИЈЕР ЛИГЕ

Патрик Вијера именован је за тренера Њујорк Ситија, "млађег брата" Манчестер ситија, што су многи схватили као припрему за оно што ће уследити неминовно, само питање када – растанак са Мануелом Пелегринијем. Вијера се у Њујорк преселио из Манчестера где је тренирао омладинце Ситија.

Манчестер јунајтед жели у јануару да доведе нападача Њукасла, Ајосе Переза. Тотенхем такође.

Луј ван Гал, који ни сам није сигуран на кормилу Јунајтеда, прати и Фелипеа Андерсона из Лација, Саида Манеа из Саутемптона, Ријада Махреза из Лестера и Анвара Ел Газија из Ајакса.

Ливерпул ће сасвим извесно потписати бившег нападача Милана, Алешандреа Пата, а потом је мета Рубен Невес из Порта.

Њукасл жели да врати Ендија Керола на "Сент Џејмс Парк", како би високи центарфор Вест Хема помогао бившем клубу у борби за опстанак.

Менаџер Свонсија Гари Монк добио је додатно време да преокрене ствари у своју корист, у јеку кризе "лабудова" који падају у борбу за опстанак. Наводно ће председник Хју Џенкинс чекати још месец дана.

Коментари / 0

Оставите коментар