Kraj: Čelsi tjera prljavog Kostu sa "Bridža"?!

Spremna je i skupa zamena za napadača koji je dozlogrdio svima. Evo i ostalih vesti iz Premijer lige.

Fudbal 12.11.2015 | 12:40
Kraj: Čelsi tjera prljavog Kostu sa "Bridža"?!

Navijačima svih ostalih klubova, pa i prosečnim ljubiteljima fudbala, Dijega Koste odavno je preko glave.

Izgleda da je dozlogrdilo i samom Čelsiju!

Britanska štampa najavljuje da će "prgavi dečko" biti poslat ove zime negde daleko od "Stamford bridža" i da će njegovo mesto u špicu ekipe koja se bori za opstanak u Premijer ligi zauzeti fudbaler koji je, prema mišljenju mnogih, i pre godinu i po dana trebalo da bude prvi izbor – Gonzalo Iguain!

Kosta, koji se stalnim svađama, udaranjima, pljuvanjima, unošenjima u face rivala i sramnim pravdanjem pred sudijama, popeo na glavu svima koji prate fudbal, ne samo da je pokupio značajan broj suspenzija, već je dao samo tri gola na 15 utakmica ove sezone, od čega dva u Premijer ligi.

To je daleko, daleko ispod očekivanja i, navodno, uzdrmani menadžer Žoze Murinjo shvatio je da sa prgavim napadačem u špicu neće daleko dogurati, tačnije prepoznao je da se oko njega stvara negativna atmosfera koja šteti igri cele ekipe i samo dodatno motiviše protivnike.

Dok je i sama podrška Murinju, posle sedam poraza od starta sezone, od čega tri u nizu u Premijer ligi (to Roman Abramovič nije doživeo od dolaska na Bridž 2004. godine), stvar spekulacija u engleskim medijima, izvesno je da će Čelsi pokušati da zameni napadače ove zime i to se ne odnosi samo na Kostu i Iguaina, već i hronično povređenog Radamela Falkaa, koji je pozajmljen od Monaka i umesto kojeg bi mogao da dođe Čičarito Ernandez.

Iako ga je Leverkuzen tek letos otkupio od Mančester junajteda, posle sezone koju je Meksikanac proveo kao igrač Real Madrida, u Čelsiju razmatraju mogućnost da on bude "backup" Iguainu, a da bivši tandem napadača Atletiko Madrida, Kosta/Falkao, razduži opremu.

Poređenja radi, Kosta je postigao tri, a Iguain 11 golova od početka sezone, od čega devet na 12 mečeva u Seriji A i samo je četiri puta odigrao meč bez gola ili asistencije ove sezone, dok je Kosta u 12 kola Premijer lige samo na dva meča imao gol i asistenciju (i Čelsi bi tada pobeđivao VBA i Vilu).

Iguain je, inače, znatno zdraviji igrač od Koste, ređe se povređivao u karijeri i propusito manje utakmica. O tome svedoči i prošla sezona, tokom koje je Čelsi kao tim igrao znatno bolje i efikasnije, pa to što je Kosta propustio 16 mečeva zbog suspenzija i povreda nije ostavilo dubok trag. Dao je 20 golova na 37 mečeva, dok je Iguain u dresu Napolija prošle sezone odigrao 58 mečeva i dao 29 golova, uz 11 asistencija.

Iguain i Kosta su vršnjaci, imaju po 27 godina, Argentinac je za vikend postigao 229. gol u karijeri igrajući za velikane svetskog i evropskog fudbala, poput River Plate (17), Real Madrida (122), Napolija (65) i Argentine (25), dok je Kosta na 130 golova (99 manje), igrajući za Penafjel (5), Bragu (1), Seltu (6), Albasete (10), Valjadolid (9), Rajo Valjekano (10) i tek onda Atletiko Madrid (64) i Čelsi (23).

Za Španiju je dao jedan jedini gol.

Od ranije se piše o tome da bi Čelsi mogao da se odrekne i Džona Terija i Branislava Ivanovića, ali nije za očekivati da odlasci uslede u januaru. Kapiten i zamenik kapitena biće slobodni igrači u junu, a na sve to, Real Madrid se sprema da kupi Edena Azara.

Dijego Simeone, Brendan Rodžers i Karlo Anćeloti navodno su kandidati da zamene Murinja, ukoliko do smene dođe tokom sezone, a ako se Abramovič odluči da zadrži "Specijalnog" do juna, probaće da "napadne" Pepa Gvradiolu. Ipak, postoji mogućnost da Gvardiola za Božić produži saradnju sa Bajernom.

CRTICE IZ PREMIJER LIGE

Patrik Vijera imenovan je za trenera Njujork Sitija, "mlađeg brata" Mančester sitija, što su mnogi shvatili kao pripremu za ono što će uslediti neminovno, samo pitanje kada – rastanak sa Manuelom Pelegrinijem. Vijera se u Njujork preselio iz Mančestera gde je trenirao omladince Sitija.

Mančester junajted želi u januaru da dovede napadača Njukasla, Ajose Pereza. Totenhem takođe.

Luj van Gal, koji ni sam nije siguran na kormilu Junajteda, prati i Felipea Andersona iz Lacija, Saida Manea iz Sautemptona, Rijada Mahreza iz Lestera i Anvara El Gazija iz Ajaksa.

Liverpul će sasvim izvesno potpisati bivšeg napadača Milana, Alešandrea Pata, a potom je meta Ruben Neves iz Porta.

Njukasl želi da vrati Endija Kerola na "Sent Džejms Park", kako bi visoki centarfor Vest Hema pomogao bivšem klubu u borbi za opstanak.

Menadžer Svonsija Gari Monk dobio je dodatno vreme da preokrene stvari u svoju korist, u jeku krize "labudova" koji padaju u borbu za opstanak. Navodno će predsednik Hju Dženkins čekati još mesec dana.

Komentari / 0

Ostavite komentar