Недић: И Партизану да се омогуће спонзори као Звезди!

Високи функционер Партизана Војислав Недић каже да су "играчи најмање криви за посртања" у првенству, као и да нико у управи Партизана није пристао на подређену улогу у односу на Звезду.

Фудбал 10.11.2015 | 22:40
Недић: И Партизану да се омогуће спонзори као Звезди!

Могло би да се догоди, први пут после 33 године, да Партизан не игра Европу у наредној сезони. Како сада ствари стоје на табели и како игра Партизан у домаћем првенству - то није немогуће. Срећом по Партизан игра се по новом систему такмичења, па Европа није изгубљена (за разлику од титуле првака).

Међу навијачима Партизана често може да се чује да је управа учинила све да унизи Партизан, да га спусти на ниске гране, а све у корист Црвене звезде и актуелне власти. О томе је говорио и доскорашњи председник Југословенског спортског друштва Душко Вујошевић да је ова управа пристала на подређену улогу у односу на Звезду.

Међутим, један од потпредседника Партизана Војислав Недић то одлучно негира:

"Ни говора! У управи седе озбиљни људи, велики партизановци. Подсећам, на почетку првенства смо имали две победе - 4:0 и 6:0. Наш највећи ривал је тада и те како посртао, али је наставио боље. Код нас се десило обрнуто - због Европе је постајало све теже. Известан број људи у клубу је био разочаран што се нисмо пласирали у Лигу шампиона", изјавио је Недић за "Спортски журнал".

За разлику од свог колеге по функцији у клубу, Милорада Вучелића, који гађа играче и дрвљем и камењем и оптужује их да су главни кривци за бламирање у првенству, Недић види ствари поптуно другачије:

"Играчи су најмање криви! Потребно је да се створи лепа атмосфера, да играју најспремнији, на свом месту, да су стартери они најбољи. Погледајте утакмицу против Стеауе у Београду - то је био моћан Партизан против јаких Румуна. Ето, то су ти исти играчи који су изгубили од Металца. Проблем је психолошки".

Према Недићевој оцени, кривци могу да буду стручни штаб и руководство...

"Ова управа се труди да обезбеди максималне услове. Ето, вештачењем је утврђен дуг од 15 милиона евра. Успехом у Европи инкасирали смо седам милиона евра, још мало па половину. То је успех свих нас, прво фудбалера и струке, али и управе... Немамо јаке спонзоре, очекујем да се Партизану омогући да и он добије прибилижно сличне као наш вечити ривал".

Недић верује да ће се црни облац и над Хумском ускоро разићи и поручује:

"Овој управи је циљ да направи стабилан Партизан, са перспективним играчима. Лично, мој љубимац је Саша Илић, али морамо постепено да стварамо његовог наследника, не може да игра цео живот. Саша ће увек имати место у клубу као и Стефан Бабовић".

Додао је и да ће Партизан поново бити шампион. "Да ли ове или следеће сезоне, али будите уверени у то".

"Партизан је летос довео солидна појачања. Тврдим, Оумару је прави играч, Јевтовић перспективни задњи везни, Субић бек репрезентативног потенцијала. Божинов је у суштини веома квалитетан, имао је повреде... Обећао сам да ћемо на зиму да се појачамо квалитетним играчима у свим линијама. Желимо да већ за следећу сезону створимо екипу која ће бити апсолутни фаворит за титулу", каже Недић и додаје:

"Недостаје нам вођа на терену, играч попут Жуке, Стојковића. Сећате ли се Бразилца, умео је да покрене цео тим! Увидели смо шта шкрипи, решићемо".

Коментари / 0

Оставите коментар