Nedić: I Partizanu da se omoguće sponzori kao Zvezdi!

Visoki funkcioner Partizana Vojislav Nedić kaže da su "igrači najmanje krivi za posrtanja" u prvenstvu, kao i da niko u upravi Partizana nije pristao na podređenu ulogu u odnosu na Zvezdu.

Fudbal 10.11.2015 | 22:40
Nedić: I Partizanu da se omoguće sponzori kao Zvezdi!

Moglo bi da se dogodi, prvi put posle 33 godine, da Partizan ne igra Evropu u narednoj sezoni. Kako sada stvari stoje na tabeli i kako igra Partizan u domaćem prvenstvu - to nije nemoguće. Srećom po Partizan igra se po novom sistemu takmičenja, pa Evropa nije izgubljena (za razliku od titule prvaka).

Među navijačima Partizana često može da se čuje da je uprava učinila sve da unizi Partizan, da ga spusti na niske grane, a sve u korist Crvene zvezde i aktuelne vlasti. O tome je govorio i doskorašnji predsednik Jugoslovenskog sportskog društva Duško Vujošević da je ova uprava pristala na podređenu ulogu u odnosu na Zvezdu.

Međutim, jedan od potpredsednika Partizana Vojislav Nedić to odlučno negira:

"Ni govora! U upravi sede ozbiljni ljudi, veliki partizanovci. Podsećam, na početku prvenstva smo imali dve pobede - 4:0 i 6:0. Naš najveći rival je tada i te kako posrtao, ali je nastavio bolje. Kod nas se desilo obrnuto - zbog Evrope je postajalo sve teže. Izvestan broj ljudi u klubu je bio razočaran što se nismo plasirali u Ligu šampiona", izjavio je Nedić za "Sportski žurnal".

Za razliku od svog kolege po funkciji u klubu, Milorada Vučelića, koji gađa igrače i drvljem i kamenjem i optužuje ih da su glavni krivci za blamiranje u prvenstvu, Nedić vidi stvari poptuno drugačije:

"Igrači su najmanje krivi! Potrebno je da se stvori lepa atmosfera, da igraju najspremniji, na svom mestu, da su starteri oni najbolji. Pogledajte utakmicu protiv Steaue u Beogradu - to je bio moćan Partizan protiv jakih Rumuna. Eto, to su ti isti igrači koji su izgubili od Metalca. Problem je psihološki".

Prema Nedićevoj oceni, krivci mogu da budu stručni štab i rukovodstvo...

"Ova uprava se trudi da obezbedi maksimalne uslove. Eto, veštačenjem je utvrđen dug od 15 miliona evra. Uspehom u Evropi inkasirali smo sedam miliona evra, još malo pa polovinu. To je uspeh svih nas, prvo fudbalera i struke, ali i uprave... Nemamo jake sponzore, očekujem da se Partizanu omogući da i on dobije pribiližno slične kao naš večiti rival".

Nedić veruje da će se crni oblac i nad Humskom uskoro razići i poručuje:

"Ovoj upravi je cilj da napravi stabilan Partizan, sa perspektivnim igračima. Lično, moj ljubimac je Saša Ilić, ali moramo postepeno da stvaramo njegovog naslednika, ne može da igra ceo život. Saša će uvek imati mesto u klubu kao i Stefan Babović".

Dodao je i da će Partizan ponovo biti šampion. "Da li ove ili sledeće sezone, ali budite uvereni u to".

"Partizan je letos doveo solidna pojačanja. Tvrdim, Oumaru je pravi igrač, Jevtović perspektivni zadnji vezni, Subić bek reprezentativnog potencijala. Božinov je u suštini veoma kvalitetan, imao je povrede... Obećao sam da ćemo na zimu da se pojačamo kvalitetnim igračima u svim linijama. Želimo da već za sledeću sezonu stvorimo ekipu koja će biti apsolutni favorit za titulu", kaže Nedić i dodaje:

"Nedostaje nam vođa na terenu, igrač poput Žuke, Stojkovića. Sećate li se Brazilca, umeo je da pokrene ceo tim! Uvideli smo šta škripi, rešićemo".

Komentari / 0

Ostavite komentar