Хамилтон: У Бразилу желим побједу за Сену!

Светски шампион Луис Хамилтон поручио да ће на Интерлагосу покушати да оствари прву победу у каријери у част свог идола и легенде Формуле 1.

Остали спортови 12.11.2015 | 09:00
Хамилтон: У Бразилу желим побједу за Сену!

Луис Хамилтон има велики мотив да на предстојећој трци у шампионату Формуле 1 у Бразилу забележи тријумф. Он каже да би на тај начин желео да ода почаст свом идолу Ајртону Сени.

"Ово је била домаћа стаза Ајртона Сене и када сам био млађи сањао сам да учествујем у трци у Сао Паолу. Осећам његово присуство сваки пут када дођем. Он је био велики херој у Бразилу и драго ми је што ме навијачи тамо увек топло дочекају", рекао је Хамилтон за сајт Мерцедеса.

Британац је до сада осам пута учествовао у трци на стази Интерлагос и још нема победу.

"Невероватно је да је Ајртону требало осам трка да победи у Бразилу, а то је и једна од ретких у којој ја још нисам победио. Ако бих то сада променио то би било у његову част, али то би била и још једна победа у овој невероватној години. Даћу све од себе да то остварим".

Хамилтон је остварио 43 победе у каријери и има две више од Сене. Испред њега су Михаел Шумахер са 91 победом и Алан Прост са 51.

"Стаза Интерлагос је прави класик, прилично је кратка, тешка за гуме. Време је тамо променљиво, старт је увек незгодан. Ту су и навијачи. Бразилци су веома страствени, забавни, Бразил је енергична земља, пуна боја, а то је веома посебно за мене", рекао је 30-годишњи Хамилтон, који је прошлог месеца после тријумфа у САД освојио другу узастопну шампионску титулу Ф1, а трећу у каријери.

Претпоследња трка у шампионату Формуле 1, за Велику награду Бразила, возиће се у недељу у Сао Паолу од 17 часова по средњеевропском времену.

Коментари / 0

Оставите коментар