Hamilton: U Brazilu želim pobjedu za Senu!

Svetski šampion Luis Hamilton poručio da će na Interlagosu pokušati da ostvari prvu pobedu u karijeri u čast svog idola i legende Formule 1.

Ostali sportovi 12.11.2015 | 09:00
Hamilton: U Brazilu želim pobjedu za Senu!

Luis Hamilton ima veliki motiv da na predstojećoj trci u šampionatu Formule 1 u Brazilu zabeleži trijumf. On kaže da bi na taj način želeo da oda počast svom idolu Ajrtonu Seni.

"Ovo je bila domaća staza Ajrtona Sene i kada sam bio mlađi sanjao sam da učestvujem u trci u Sao Paolu. Osećam njegovo prisustvo svaki put kada dođem. On je bio veliki heroj u Brazilu i drago mi je što me navijači tamo uvek toplo dočekaju", rekao je Hamilton za sajt Mercedesa.

Britanac je do sada osam puta učestvovao u trci na stazi Interlagos i još nema pobedu.

"Neverovatno je da je Ajrtonu trebalo osam trka da pobedi u Brazilu, a to je i jedna od retkih u kojoj ja još nisam pobedio. Ako bih to sada promenio to bi bilo u njegovu čast, ali to bi bila i još jedna pobeda u ovoj neverovatnoj godini. Daću sve od sebe da to ostvarim".

Hamilton je ostvario 43 pobede u karijeri i ima dve više od Sene. Ispred njega su Mihael Šumaher sa 91 pobedom i Alan Prost sa 51.

"Staza Interlagos je pravi klasik, prilično je kratka, teška za gume. Vreme je tamo promenljivo, start je uvek nezgodan. Tu su i navijači. Brazilci su veoma strastveni, zabavni, Brazil je energična zemlja, puna boja, a to je veoma posebno za mene", rekao je 30-godišnji Hamilton, koji je prošlog meseca posle trijumfa u SAD osvojio drugu uzastopnu šampionsku titulu F1, a treću u karijeri.

Pretposlednja trka u šampionatu Formule 1, za Veliku nagradu Brazila, voziće se u nedelju u Sao Paolu od 17 časova po srednjeevropskom vremenu.

Komentari / 0

Ostavite komentar