Ги Форже: Новаку нема ко да парира!

Директор мастерса у Паризу и бивши селектор тенисера Француске Ги Форже био је одушевљен игром Новака Ђоковића у финалу и његовом формом ове године. У ексклузивној изјави за "Блиц" је рекао да тренутно нико није близу Нолета, нити у игри, нити на светској листи.

Тенис 09.11.2015 | 19:20
Ги Форже: Новаку нема ко да парира!

Ко ће зауставити Новака и шта га чини толико другачијим од осталих?

- Он је најбољи атлета на Туру и тешко је освојити макар поен против њега, јер покрива терен невероватно добро. Техника му је одлична, а ментално је невероватно јак. Никада не сумња у себе. Игра одлично у одбрани и брзо прелази у напад. Мало ко може ту да му парира - каже Форже за "Блиц".

Легендарни Француз сматра да је Ноле без премца тренутно најбољи на свету.

- Не знам ко може нити када да му се приближи. Да ли ће одржати овакав ниво још две године? Не знам. Да ли остали могу да се укључе у трку? Можда, у тенису се све брзо мења, можда Надал одскочи на ниво на којем је био пре три године. Једино знам да је Новак сада толико јак да нико није на том нивоу. Покушавају да га стигну, али је далеко одмакао свим пратиоцима - завршио је Форже.

Ђоковић је победом над Ендијем Марејем у финалу (6:2, 6:4) одбранио титулу у Паризу и дошао до рекордног, шестог трофеја на овом мастерсу.

Коментари / 0

Оставите коментар