Gi Forže: Novaku nema ko da parira!

Direktor mastersa u Parizu i bivši selektor tenisera Francuske Gi Forže bio je oduševljen igrom Novaka Đokovića u finalu i njegovom formom ove godine. U ekskluzivnoj izjavi za "Blic" je rekao da trenutno niko nije blizu Noleta, niti u igri, niti na svetskoj listi.

Tenis 09.11.2015 | 19:20
Gi Forže: Novaku nema ko da parira!

Ko će zaustaviti Novaka i šta ga čini toliko drugačijim od ostalih?

- On je najbolji atleta na Turu i teško je osvojiti makar poen protiv njega, jer pokriva teren neverovatno dobro. Tehnika mu je odlična, a mentalno je neverovatno jak. Nikada ne sumnja u sebe. Igra odlično u odbrani i brzo prelazi u napad. Malo ko može tu da mu parira - kaže Forže za "Blic".

Legendarni Francuz smatra da je Nole bez premca trenutno najbolji na svetu.

- Ne znam ko može niti kada da mu se približi. Da li će održati ovakav nivo još dve godine? Ne znam. Da li ostali mogu da se uključe u trku? Možda, u tenisu se sve brzo menja, možda Nadal odskoči na nivo na kojem je bio pre tri godine. Jedino znam da je Novak sada toliko jak da niko nije na tom nivou. Pokušavaju da ga stignu, ali je daleko odmakao svim pratiocima - završio je Forže.

Đoković je pobedom nad Endijem Marejem u finalu (6:2, 6:4) odbranio titulu u Parizu i došao do rekordnog, šestog trofeja na ovom mastersu.

Komentari / 0

Ostavite komentar