На наговор ДС-а дао сам Родићу милион евра

Власник Фармакома Мирослав Богићевић изјавио је данас да је власнику Курира Александру Родићу и његовом сараднику Душану Бјелопетровићу дао милион евра да би ушао у посао са ВАЦ-ом везан за куповину Политике.

Србија 08.11.2015 | 15:20
На наговор ДС-а дао сам Родићу милион евра

Богићевић је за ТВ Пинк рекао да то није била провизија, нити мито, већ класичан рекет, те да је био уцењен.

За то су, према његовим речима, знали бивши председник Србије Борис Тадић, његов шеф кабинета Миодраг Ракић и функционер ДС Душан Петровић.

Богићевих наводи да је тај новац 2012. дао у кешу, у више наврата, а да је случај пријавио МУП-у 2013.

Он каже да га је на то да да новац Родић наговорио Тадић, јер он, Ракић и Петровић, како каже, нису имали новац за куповину удела у Политици.

"Тадић ме је замолио да ја то купим", рекао је Богућевић и додао да су му тражили да Родићу да милион евра зато што су посао претходно већ уговорили.

Богићевић тврди да има сведоке за своје тврдње.

Он каже да МУП није реаговао када је пријавио случај, као и да је пре неки поново дао изјаву полицији тим поводом и да је прошао на полиграфу.

Сенић: Полиграф показао да је Богићевић говорио истину

Полиграфско испитивање валсника фармакома Мирослава Богићевића показало је да су тачни наводи да су га рекетирали власник Курира Александар Родић и његов сарадник Душан Бјелопетровић, изјавила је данас Наташа Сенић из Управе криминалистицке полиције .

"Мирослав Богићевић самоиницијативно је приступио у просторије полиције и том приликом дао изјаву да га је у више наврата Аклександар Родић рекетирао и покушао од њега да изнуди новац", рекла је она у изјаву за ТВ Пинк.

Она је рекла да је Богићевић у више наврата предао Родићу око милион евра у кешу.

"Након давања такве изјаве уз сагласност Мирослава Биоћевића извршено је полиграфско испитивање како би се потврдило да ли су наводи такве изјаве истинити и тестирање је показало да јесу, односно да је том приком говорио истину", поручила је она.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

рс

08.11.2015 21:41

сви су они криминалци и курир и пинк и сва та говна. па тај митровиц је умјесан у убиство своје љубавнице,цак му је и син убио дјевојцицу возеци дзип па побјегао и сад тразе да га ослободе.медјутим оно сто стоји то је да је курир мафија зесца и да уцјењују људе е сад ко њих стити то је друга прица.

ОДГОВОРИТЕ