Na nagovor DS-a dao sam Rodiću milion evra

Vlasnik Farmakoma Miroslav Bogićević izjavio je danas da je vlasniku Kurira Aleksandru Rodiću i njegovom saradniku Dušanu Bjelopetroviću dao milion evra da bi ušao u posao sa VAC-om vezan za kupovinu Politike.

Srbija 08.11.2015 | 15:20
Na nagovor DS-a dao sam Rodiću milion evra

Bogićević je za TV Pink rekao da to nije bila provizija, niti mito, već klasičan reket, te da je bio ucenjen.

Za to su, prema njegovim rečima, znali bivši predsednik Srbije Boris Tadić, njegov šef kabineta Miodrag Rakić i funkcioner DS Dušan Petrović.

Bogićevih navodi da je taj novac 2012. dao u kešu, u više navrata, a da je slučaj prijavio MUP-u 2013.

On kaže da ga je na to da da novac Rodić nagovorio Tadić, jer on, Rakić i Petrović, kako kaže, nisu imali novac za kupovinu udela u Politici.

"Tadić me je zamolio da ja to kupim", rekao je Bogućević i dodao da su mu tražili da Rodiću da milion evra zato što su posao prethodno već ugovorili.

Bogićević tvrdi da ima svedoke za svoje tvrdnje.

On kaže da MUP nije reagovao kada je prijavio slučaj, kao i da je pre neki ponovo dao izjavu policiji tim povodom i da je prošao na poligrafu.

Senić: Poligraf pokazao da je Bogićević govorio istinu

Poligrafsko ispitivanje valsnika farmakoma Miroslava Bogićevića pokazalo je da su tačni navodi da su ga reketirali vlasnik Kurira Aleksandar Rodić i njegov saradnik Dušan Bjelopetrović, izjavila je danas Nataša Senić iz Uprave kriminalisticke policije .

"Miroslav Bogićević samoinicijativno je pristupio u prostorije policije i tom prilikom dao izjavu da ga je u više navrata Akleksandar Rodić reketirao i pokušao od njega da iznudi novac", rekla je ona u izjavu za TV Pink.

Ona je rekla da je Bogićević u više navrata predao Rodiću oko milion evra u kešu.

"Nakon davanja takve izjave uz saglasnost Miroslava Bioćevića izvršeno je poligrafsko ispitivanje kako bi se potvrdilo da li su navodi takve izjave istiniti i testiranje je pokazalo da jesu, odnosno da je tom prikom govorio istinu", poručila je ona.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

rs

08.11.2015 22:41

svi su oni kriminalci i kurir i pink i sva ta govna. pa taj mitrovic je umjesan u ubistvo svoje ljubavnice,cak mu je i sin ubio djevojcicu vozeci dzip pa pobjegao i sad traze da ga oslobode.medjutim ono sto stoji to je da je kurir mafija zesca i da ucjenjuju ljude e sad ko njih stiti to je druga prica.

ODGOVORITE