ЕЛ: Црвена Звезда - Фенербахче 60:74, реакције...

Тренер Фенербахчеа Жељко Обрадовић честитао је Звезди на пруиженој партији и истакао да је његова екпа „одрадила“ друго полувреме сусрета. Тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић рекао је да ће се чекати на добре партије његовог тима. Кошаркаш Фенербахчеа Перо Антић рекао је да му је било изузетно тешко да игра против Црвене звезде, клуба који воли највише на свету.

Кошарка 07.11.2015 | 08:20
ЕЛ: Црвена Звезда - Фенербахче 60:74, реакције...

Његова екипа савладала је у Комбанк Арени Црвену звезду 70:64 у четвртом колу Евролиге и уписала трећи тријумф.

"Навијачи Звезде направили су изванредну атмосферу. Покушао сам да објасним играчима да атмосфера треба да им буде велика мотивација, без обзира што се ради о противничким навијачима."

Обрадовић је потом анализирао утакмицу.

"Из добре одрбране примили смо неколико лаких кошева у контранападу. Правили смо неке глупости у одбрани, уз намеран фаул у нападу Диксона. Друго полувреме смо одрадили и томе нисам задовољан. Одригли смо веома споро. После три лоше утакмцие, имали смо три јака тренинга, договорили смо се како да играмо боље. Ово је пример како то треба да изгледа. Имамо таленат, иако у неким тренуцима лопта није ишла баш најбоље. Али треба нам времена. Многи кажу да је ово најтежа група. Ово је прва победа неке екипе у гостима у нашој групи. Са те стране сам задовољан због победе. Зведзи желим све најбоље у наставку такмичења."

Обрадовић је истакао да и Звезди и његовом тиму треба времена да се прилагоде, с обзиром на велике промене у односу на прошлу сезону.

"Аналлизирали смо Звезду, на овом мечу играли су слично као против Партизана. Милер је стигао, вратио се Штимац, прочитао сам да он није знао ни нападе против Химкија. И Звезди је потребно време. Вилијмас ће допринети да екипа игра боље, добар играч може много тога да промени. И ја у тиму имам девет нових играча. Радио сам на припремама пракитчно само са Пером Антићем. Наша екипа се много разликује у односу на прошли сезону. Отишао је Бјелица, наш најбољи играч, није лако то надоеместити, као и одлазак Гаудолка. Задовољан сам како смо све одрадили. Берка и Омера сам пустио да играју, то су млади играчи. Још двојица младих ће добити прилику, они то и заслужују“, рекао је Обрадовић.

„Честитке Фенеру на победи. Нисмо почели добро меч, противник је искористио нашу лошу концентрацију и погрешне процене, да стекне предност која је била велика у кратком временском интервалу.“

Фенербахче је водио од почетка сусрета, Звезда је у пар наврата запретила, али није успела да преломи сусрет у своју корист.

„Трудили смо се да се вратимо у меч, изгледало је да можемо да будемо конкретнији до изједначења у другом периоду, али је скоком Фенер омогућавао нове нападе и направили су разлику коју су одржавали. У одбрани смо били бољи у наставку, али у нападу нисмо да би могло да се очекује бољи резултатски однос и да боље одреагујемо. Фенер је то контролисао својим квалитетом. Хвала навијачима на подршци да одиграмо што је могуће боље против фаворита из Турске“, рекао је Радоњић.

На питање због чега није чешће правио утакмице како би покушао да успостави бољи ритам, црногорски стручњак је рекао:

„На старту смо остали без Цирбеса, то нас је пореметило, он је у систему за разлику од некихг играча. Постоји проблематика, Милер још не може да буде квалитетно искоришћен да тим буде бољи, реакција је била таква на старту, ушао је Штимац, покушали смо да не дозволимо предност, али се то десило, они су искористили. Довољно честим изменама смо покушали да одржимо ритам и то нам је омогућило да се приближимо, да није било њиховог скока, можда је могло да буде неизвесније. Они су одиграли боље, однос снага је био овакав какав је и резултат, можда је и он бољи када се погледа однос квалитета.“

Радоњић је истакао да је Фенербахче био много квалитетнији ривал.

„Мислим да је Фенер одиграо добар такмичарски меч, спремнији су дошли, као и увек, да против нас одиграју добро и они су то и одрадили. Да ли смо ми могли боље? Можда није само до нас, можда је до противника, постоји однос квалитета.“

Тренер црвено-белих нагласио је да потоје играчи који су заслужили критику, али да треба да прође одређени период рада како би се сви адаптирали.

„Има доста играча за критику, не само оних који су тек дошли. То су интерне ствари, у свлачионици треба о томе да се прича и да се кроз рад дође до промена. Постоје несрећне околности, неки су тек дошли, Штимац се лакше адаптирао због своје позиције, али треба и он да прође неки период рада. То ћемо ми сви у сали, док сам ја тренер.“

Радоњић каже да је најважније да његова екипа буде на највишем нивоу када буде дошла борба за трофеје.

„Мислим да нам највише фали добра игра, самопоуздање дође уз то. Падаће ако буде пораза као против Химкија, али смо добро изашли из њега, не како се очекивало. Чини ми се да треба много времена, посла, неће бити нимало лако, већ сам причао о томе, биће нам тешко. Рекао сам да смо у раном припремном периоду, нажалост, а играмо Евролигу и треба да се пролази кроз такве дуеле. У плану рада би требало да пролазимо кроз лакше дуеле како би играчи могли да расту, а тим буде бољи. Сваки пораз носи проблематику, не само по питању самопоуздања, то није ништа ново и неочекивано, спреман сам за то, али да ће се чекати на добра издања Звезде, чекаће се. Колико времена, мислим да би било добро да будемо спремни када дође борба за трофеја, има довољно времена за то.“

Кошаркаш Фенербахчеа Перо Антић рекао је да му је било изузетно тешко да игра против Црвене звезде, клуба који воли највише на свету. 

Антић је током каријере био део ’црвено-белих’, а на почетку меча је добио дрес вољеног клуба.

„Честитам Звезди на фер и коректној игри и борби. Сви знате колико је тешко играти против тима који волиш, ми смо проефесионлаци и баш ми је драго што смо добили. Дочек у Арени ми није био мотивација већ ми је отежао ствари. Сваки пут кад могу долазим да гледам Звезду, клуб ми је у срцу. Играти проитв Звезде у пуној арени је изузетно тешко“, рекао је Антић.

Међутим, успео је да остави емоције са стране и буде најефикаснији играч турског тима са 14 поена, уз три погођене тројке.

Коментари / 0

Оставите коментар