EL: Crvena Zvezda - Fenerbahče 60:74, reakcije...

Trener Fenerbahčea Željko Obradović čestitao je Zvezdi na pruiženoj partiji i istakao da je njegova ekpa „odradila“ drugo poluvreme susreta. Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić rekao je da će se čekati na dobre partije njegovog tima. Košarkaš Fenerbahčea Pero Antić rekao je da mu je bilo izuzetno teško da igra protiv Crvene zvezde, kluba koji voli najviše na svetu.

Košarka 07.11.2015 | 08:20
EL: Crvena Zvezda - Fenerbahče 60:74, reakcije...

Njegova ekipa savladala je u Kombank Areni Crvenu zvezdu 70:64 u četvrtom kolu Evrolige i upisala treći trijumf.

"Navijači Zvezde napravili su izvanrednu atmosferu. Pokušao sam da objasnim igračima da atmosfera treba da im bude velika motivacija, bez obzira što se radi o protivničkim navijačima."

Obradović je potom analizirao utakmicu.

"Iz dobre odrbrane primili smo nekoliko lakih koševa u kontranapadu. Pravili smo neke gluposti u odbrani, uz nameran faul u napadu Diksona. Drugo poluvreme smo odradili i tome nisam zadovoljan. Odrigli smo veoma sporo. Posle tri loše utakmcie, imali smo tri jaka treninga, dogovorili smo se kako da igramo bolje. Ovo je primer kako to treba da izgleda. Imamo talenat, iako u nekim trenucima lopta nije išla baš najbolje. Ali treba nam vremena. Mnogi kažu da je ovo najteža grupa. Ovo je prva pobeda neke ekipe u gostima u našoj grupi. Sa te strane sam zadovoljan zbog pobede. Zvedzi želim sve najbolje u nastavku takmičenja."

Obradović je istakao da i Zvezdi i njegovom timu treba vremena da se prilagode, s obzirom na velike promene u odnosu na prošlu sezonu.

"Anallizirali smo Zvezdu, na ovom meču igrali su slično kao protiv Partizana. Miler je stigao, vratio se Štimac, pročitao sam da on nije znao ni napade protiv Himkija. I Zvezdi je potrebno vreme. Vilijmas će doprineti da ekipa igra bolje, dobar igrač može mnogo toga da promeni. I ja u timu imam devet novih igrača. Radio sam na pripremama prakitčno samo sa Perom Antićem. Naša ekipa se mnogo razlikuje u odnosu na prošli sezonu. Otišao je Bjelica, naš najbolji igrač, nije lako to nadoemestiti, kao i odlazak Gaudolka. Zadovoljan sam kako smo sve odradili. Berka i Omera sam pustio da igraju, to su mladi igrači. Još dvojica mladih će dobiti priliku, oni to i zaslužuju“, rekao je Obradović.

„Čestitke Feneru na pobedi. Nismo počeli dobro meč, protivnik je iskoristio našu lošu koncentraciju i pogrešne procene, da stekne prednost koja je bila velika u kratkom vremenskom intervalu.“

Fenerbahče je vodio od početka susreta, Zvezda je u par navrata zapretila, ali nije uspela da prelomi susret u svoju korist.

„Trudili smo se da se vratimo u meč, izgledalo je da možemo da budemo konkretniji do izjednačenja u drugom periodu, ali je skokom Fener omogućavao nove napade i napravili su razliku koju su održavali. U odbrani smo bili bolji u nastavku, ali u napadu nismo da bi moglo da se očekuje bolji rezultatski odnos i da bolje odreagujemo. Fener je to kontrolisao svojim kvalitetom. Hvala navijačima na podršci da odigramo što je moguće bolje protiv favorita iz Turske“, rekao je Radonjić.

Na pitanje zbog čega nije češće pravio utakmice kako bi pokušao da uspostavi bolji ritam, crnogorski stručnjak je rekao:

„Na startu smo ostali bez Cirbesa, to nas je poremetilo, on je u sistemu za razliku od nekihg igrača. Postoji problematika, Miler još ne može da bude kvalitetno iskorišćen da tim bude bolji, reakcija je bila takva na startu, ušao je Štimac, pokušali smo da ne dozvolimo prednost, ali se to desilo, oni su iskoristili. Dovoljno čestim izmenama smo pokušali da održimo ritam i to nam je omogućilo da se približimo, da nije bilo njihovog skoka, možda je moglo da bude neizvesnije. Oni su odigrali bolje, odnos snaga je bio ovakav kakav je i rezultat, možda je i on bolji kada se pogleda odnos kvaliteta.“

Radonjić je istakao da je Fenerbahče bio mnogo kvalitetniji rival.

„Mislim da je Fener odigrao dobar takmičarski meč, spremniji su došli, kao i uvek, da protiv nas odigraju dobro i oni su to i odradili. Da li smo mi mogli bolje? Možda nije samo do nas, možda je do protivnika, postoji odnos kvaliteta.“

Trener crveno-belih naglasio je da potoje igrači koji su zaslužili kritiku, ali da treba da prođe određeni period rada kako bi se svi adaptirali.

„Ima dosta igrača za kritiku, ne samo onih koji su tek došli. To su interne stvari, u svlačionici treba o tome da se priča i da se kroz rad dođe do promena. Postoje nesrećne okolnosti, neki su tek došli, Štimac se lakše adaptirao zbog svoje pozicije, ali treba i on da prođe neki period rada. To ćemo mi svi u sali, dok sam ja trener.“

Radonjić kaže da je najvažnije da njegova ekipa bude na najvišem nivou kada bude došla borba za trofeje.

„Mislim da nam najviše fali dobra igra, samopouzdanje dođe uz to. Padaće ako bude poraza kao protiv Himkija, ali smo dobro izašli iz njega, ne kako se očekivalo. Čini mi se da treba mnogo vremena, posla, neće biti nimalo lako, već sam pričao o tome, biće nam teško. Rekao sam da smo u ranom pripremnom periodu, nažalost, a igramo Evroligu i treba da se prolazi kroz takve duele. U planu rada bi trebalo da prolazimo kroz lakše duele kako bi igrači mogli da rastu, a tim bude bolji. Svaki poraz nosi problematiku, ne samo po pitanju samopouzdanja, to nije ništa novo i neočekivano, spreman sam za to, ali da će se čekati na dobra izdanja Zvezde, čekaće se. Koliko vremena, mislim da bi bilo dobro da budemo spremni kada dođe borba za trofeja, ima dovoljno vremena za to.“

Košarkaš Fenerbahčea Pero Antić rekao je da mu je bilo izuzetno teško da igra protiv Crvene zvezde, kluba koji voli najviše na svetu. 

Antić je tokom karijere bio deo ’crveno-belih’, a na početku meča je dobio dres voljenog kluba.

„Čestitam Zvezdi na fer i korektnoj igri i borbi. Svi znate koliko je teško igrati protiv tima koji voliš, mi smo proefesionlaci i baš mi je drago što smo dobili. Doček u Areni mi nije bio motivacija već mi je otežao stvari. Svaki put kad mogu dolazim da gledam Zvezdu, klub mi je u srcu. Igrati proitv Zvezde u punoj areni je izuzetno teško“, rekao je Antić.

Međutim, uspeo je da ostavi emocije sa strane i bude najefikasniji igrač turskog tima sa 14 poena, uz tri pogođene trojke.

Komentari / 0

Ostavite komentar