Париз: Нервозни Новак са два тај-брејка до полуфинала!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Мастерса у Паризу победом над Томашом Бердихом после два тај брејка.

Тенис 06.11.2015 | 23:15
Париз: Нервозни Новак са два тај-брејка до полуфинала!

Ђоковић поново није блистао у престоници Француске, али је успео да буде концентрисан када је требало и слави резултатом 7:6 (7-3), 7:6 (10-8).

Новак ни у прва два меча у Француској није био супериоран као на турнеји у Кини, али није изгубио сет у дуелима са Белучијем и Симоном.

Тиме је Новак поставио лични рекорд од 28 узастопно освојених сетова, а претходно је имао серије од 24, 22 и два пута по 18.

Са Бердихом, тренутно петим тенисером света, српски тенисер одиграо је 22. међусобни меч и сада води 20-2 у победама. Он ће у полуфиналу играти са бољим из окршаја Стан Вавринка – Рафаел Надал.

Два сета трајала су два сата и седам минута, није виђен ниједан брејк пошто су обојица били сигурни на свој сервис, а српски тенисер до тријумфа је дошао захваљујући смиренијој и прецизнијој игри у тај брејку.

Најбољи тенисер света није био на врхунцу, неколико пута је лоше проклизао и пао, због чега је зарадио и одеротину на десном колену. Ипак, успео је да се стабилизује када је то било најпотребније и постави нови рекорд – 36 победа на турнирима из серије 1.000.

Други полуфинални пар чине Шпанац Давид Ферер и Британац Енди Мари.

Ферер је раније током дана победио Американца Џона Изнера са 6:3, 6:7 (6:8), 6:2, док је Мари славио против Француза Ришара Гаскеа такође у три сета - 7:6 (9:7), 3:6, 6:3.

Последњи Мастерс сезоне игра се у дворани ’Берси’ за укупан наградни фонд од 3,83 милиона евра.

Коментари / 0

Оставите коментар