Pariz: Nervozni Novak sa dva taj-brejka do polufinala!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Parizu pobedom nad Tomašom Berdihom posle dva taj brejka.

Tenis 06.11.2015 | 23:15
Pariz: Nervozni Novak sa dva taj-brejka do polufinala!

Đoković ponovo nije blistao u prestonici Francuske, ali je uspeo da bude koncentrisan kada je trebalo i slavi rezultatom 7:6 (7-3), 7:6 (10-8).

Novak ni u prva dva meča u Francuskoj nije bio superioran kao na turneji u Kini, ali nije izgubio set u duelima sa Belučijem i Simonom.

Time je Novak postavio lični rekord od 28 uzastopno osvojenih setova, a prethodno je imao serije od 24, 22 i dva puta po 18.

Sa Berdihom, trenutno petim teniserom sveta, srpski teniser odigrao je 22. međusobni meč i sada vodi 20-2 u pobedama. On će u polufinalu igrati sa boljim iz okršaja Stan Vavrinka – Rafael Nadal.

Dva seta trajala su dva sata i sedam minuta, nije viđen nijedan brejk pošto su obojica bili sigurni na svoj servis, a srpski teniser do trijumfa je došao zahvaljujući smirenijoj i preciznijoj igri u taj brejku.

Najbolji teniser sveta nije bio na vrhuncu, nekoliko puta je loše proklizao i pao, zbog čega je zaradio i oderotinu na desnom kolenu. Ipak, uspeo je da se stabilizuje kada je to bilo najpotrebnije i postavi novi rekord – 36 pobeda na turnirima iz serije 1.000.

Drugi polufinalni par čine Španac David Ferer i Britanac Endi Mari.

Ferer je ranije tokom dana pobedio Amerikanca Džona Iznera sa 6:3, 6:7 (6:8), 6:2, dok je Mari slavio protiv Francuza Rišara Gaskea takođe u tri seta - 7:6 (9:7), 3:6, 6:3.

Poslednji Masters sezone igra se u dvorani ’Bersi’ za ukupan nagradni fond od 3,83 miliona evra.

Komentari / 0

Ostavite komentar