ЕЛ: Звездина немоћ у Арени против Фенера!

Фенерова класа је тренутно недостижна за црвено-беле! Изабраници Дејана Радоњића готово ниједног тренутка нису озбиљније угрозили сигурну предност гостујућег тима - 60:74.

Кошарка 06.11.2015 | 22:00
ЕЛ: Звездина немоћ у Арени против Фенера!

Звезда није успела, јер једноставно није могла више. Фенербахче је у Београдској арени потврдио разлику у квалитету у односу на српског шампиона и прилично лако дошао до трећег тријумфа у овој сезони Евролиге - 74:60 Звезди остаје да у наредна два меча са Бајерном и Стразбургом покаже да ли ипак поседује квалитет да се домогне ТОП 16 фазе. Ово вечерас је био њен максимум, против екипе која је ипак из неког другог кошаркашког света.

Тим Дејана Радоњића је на старту утакмице упао у контраритам, изазван великом агресивношћу гостију. Весели је направио велике проблеме Тејићу, па је Фенер врло брзо повео са 9:2, а на паркет истеком другог минута ушао Квинси Милер. То није много помогло, Гал Мекел је имао велике проблеме са организацијом игре, па је и он мора на клупу, а Фенер просто товарио кош црвено-белих све до резултата 15:2, када је серију гостију тројком прекинуо Рајан Томпсон.

Ипак, онда када је изгледало да би гости већ у првој деоници можда могли да направе недостижну предност, прорадио је Владимир Штимац, али и толико чекана "рука" Рајана Томпсона, који су са неколико везаних поена довели Звезду до више него пристојног дефицита на крају прве ћетвртине (19:25).

Добар финиш првог периода дао је велику дозу самопоуздања изабраницима Дејана Радоњића у другој четвртини. Звездина одбрана је постајала све агресивнија како је одмицало време, па су играчи Фенера почели да греше и све чешће "продају" лопте. Међутим, у тренутку када су падали, гостима је предност одржао одлични Перо Антић. Он и Боби Диксон су са две везане тројке одвели Фенербахче на "плус девет" у 15. минуту. У финишу првог полувремену прорадила неуграност Звездиног тима, који је поново ушао у серију грешака и допустио ривалу да стекне огромно примућство до краја првог полувремена (31:45).

Ништа значајније се није променило на паркету ни у трећем периоду. Црвено-белима никако није ишао шут, па се убрзо у редове домаћег састава увукла и несигурност, која је из минута у минут постајала све израженија. У појединим тренуцима чак ни контра "два на један" није значила сигурне поене, а то се могло видети и на примеру Марка Гудурића и Рајана Томпсона у 17. минуту, када је Американцу лопта уместо у кош ривала, отишла у аут. Све то резултирало је сигурним вођством екипе из Истанбула на крају треће четврине - 35:49.

Осетна предност након 30 одиграних минута била је довољна да изузетно искусна и квалитена екипа Жељка Обрадовића без већих проблема сачува вођство у последњем периоду и стигне до више него заслуженог тријумфа.

Коментари / 0

Оставите коментар