EL: Zvezdina nemoć u Areni protiv Fenera!

Fenerova klasa je trenutno nedostižna za crveno-bele! Izabranici Dejana Radonjića gotovo nijednog trenutka nisu ozbiljnije ugrozili sigurnu prednost gostujućeg tima - 60:74.

Košarka 06.11.2015 | 22:00
EL: Zvezdina nemoć u Areni protiv Fenera!

Zvezda nije uspela, jer jednostavno nije mogla više. Fenerbahče je u Beogradskoj areni potvrdio razliku u kvalitetu u odnosu na srpskog šampiona i prilično lako došao do trećeg trijumfa u ovoj sezoni Evrolige - 74:60 Zvezdi ostaje da u naredna dva meča sa Bajernom i Strazburgom pokaže da li ipak poseduje kvalitet da se domogne TOP 16 faze. Ovo večeras je bio njen maksimum, protiv ekipe koja je ipak iz nekog drugog košarkaškog sveta.

Tim Dejana Radonjića je na startu utakmice upao u kontraritam, izazvan velikom agresivnošću gostiju. Veseli je napravio velike probleme Tejiću, pa je Fener vrlo brzo poveo sa 9:2, a na parket istekom drugog minuta ušao Kvinsi Miler. To nije mnogo pomoglo, Gal Mekel je imao velike probleme sa organizacijom igre, pa je i on mora na klupu, a Fener prosto tovario koš crveno-belih sve do rezultata 15:2, kada je seriju gostiju trojkom prekinuo Rajan Tompson.

Ipak, onda kada je izgledalo da bi gosti već u prvoj deonici možda mogli da naprave nedostižnu prednost, proradio je Vladimir Štimac, ali i toliko čekana "ruka" Rajana Tompsona, koji su sa nekoliko vezanih poena doveli Zvezdu do više nego pristojnog deficita na kraju prve ćetvrtine (19:25).

Dobar finiš prvog perioda dao je veliku dozu samopouzdanja izabranicima Dejana Radonjića u drugoj četvrtini. Zvezdina odbrana je postajala sve agresivnija kako je odmicalo vreme, pa su igrači Fenera počeli da greše i sve češće "prodaju" lopte. Međutim, u trenutku kada su padali, gostima je prednost održao odlični Pero Antić. On i Bobi Dikson su sa dve vezane trojke odveli Fenerbahče na "plus devet" u 15. minutu. U finišu prvog poluvremenu proradila neugranost Zvezdinog tima, koji je ponovo ušao u seriju grešaka i dopustio rivalu da stekne ogromno primućstvo do kraja prvog poluvremena (31:45).

Ništa značajnije se nije promenilo na parketu ni u trećem periodu. Crveno-belima nikako nije išao šut, pa se ubrzo u redove domaćeg sastava uvukla i nesigurnost, koja je iz minuta u minut postajala sve izraženija. U pojedinim trenucima čak ni kontra "dva na jedan" nije značila sigurne poene, a to se moglo videti i na primeru Marka Gudurića i Rajana Tompsona u 17. minutu, kada je Amerikancu lopta umesto u koš rivala, otišla u aut. Sve to rezultiralo je sigurnim vođstvom ekipe iz Istanbula na kraju treće četvrine - 35:49.

Osetna prednost nakon 30 odigranih minuta bila je dovoljna da izuzetno iskusna i kvalitena ekipa Željka Obradovića bez većih problema sačuva vođstvo u poslednjem periodu i stigne do više nego zasluženog trijumfa.

Komentari / 0

Ostavite komentar