Париз: Мари и Ферер у првом полуфиналу!

Британац Енди Мари и Давид Ферер из Шпаније први су полуфиналисти Мастерса из серије 1.000 у Паризу.

Тенис 06.11.2015 | 20:40
Париз: Мари и Ферер у првом полуфиналу!

Мари је у првом четвртфиналу савладао домаћег играча Ришара Гаскеа са 7:6 (9-7), 3:6, 6:3, док је Ферер такође у три сета елиминисао Џона Изнера – 6:3, 6:7 (6-8), 6:2.

У другом полуфиналу састаће се победници мечева Новак Ђоковић – Томаш Бердих, односно Рафаел Надал – Стан Вавринка.

Енди је одлично почео меч против Гаскеа који игра у одличној форми у последње време, и серијом од седам узастопних поена направио брејк већ на старту. Први сет обиловао је брејк шансама, а своју четврту Француз је искористио и вратио се на 4:3.

До краја првог дела игре није било узбуђења, па је меч одлучивао тај брејк – сервери су били катастрофални, али се трећи тенисер планете боље снашао и тај део добио на разлику 9-7.

Ришар се мало стабилизовао у другом сету и у шестом гему одузео сервис ривалу, што му је било довољно да изједначи у сетовима. Први је повео и у одлучујућем сету, али га је рибрејк Марија коштао победе.

Шкот је направио додатни притисак у финишу, још једном одузео сервис противнику и славио после више од два сата и 40 минута игре.

Као и његов следећи противник, и Давид Ферер је морао да се помучи како би дошао до полуфинала, а велики отпор пружио му је Џон Изнер, иако је био видно уморан. Управо је због тешког меча са Федерером у три сета био деконцентрисан у првом сету, што је Шпанац искористио и направио чак два брејка.

Када је Ферер направио брејк за 5:3 у другом сету, чинило се да је крај близу, али тако није мислио и високи Американац. Експресно је узвратио, а онда у омиљеном му тај брејку одсервирао за 1-1.

Ту се потпуно истрошио емотивно, поново претрпео два брејка за шести пораз од Давида у седмом међусобном дуелу.

Ферера сада чека човек са којим се састао 16. пута, а који води са 10-6 у победама. Ове године играли су само једном, било је то на Ролан Гаросу, када је Британац славио резултатом 7:6(7-4) 6:2 5:7 6:1.

Коментари / 0

Оставите коментар