Pariz: Mari i Ferer u prvom polufinalu!

Britanac Endi Mari i David Ferer iz Španije prvi su polufinalisti Mastersa iz serije 1.000 u Parizu.

Tenis 06.11.2015 | 20:40
Pariz: Mari i Ferer u prvom polufinalu!

Mari je u prvom četvrtfinalu savladao domaćeg igrača Rišara Gaskea sa 7:6 (9-7), 3:6, 6:3, dok je Ferer takođe u tri seta eliminisao Džona Iznera – 6:3, 6:7 (6-8), 6:2.

U drugom polufinalu sastaće se pobednici mečeva Novak Đoković – Tomaš Berdih, odnosno Rafael Nadal – Stan Vavrinka.

Endi je odlično počeo meč protiv Gaskea koji igra u odličnoj formi u poslednje vreme, i serijom od sedam uzastopnih poena napravio brejk već na startu. Prvi set obilovao je brejk šansama, a svoju četvrtu Francuz je iskoristio i vratio se na 4:3.

Do kraja prvog dela igre nije bilo uzbuđenja, pa je meč odlučivao taj brejk – serveri su bili katastrofalni, ali se treći teniser planete bolje snašao i taj deo dobio na razliku 9-7.

Rišar se malo stabilizovao u drugom setu i u šestom gemu oduzeo servis rivalu, što mu je bilo dovoljno da izjednači u setovima. Prvi je poveo i u odlučujućem setu, ali ga je ribrejk Marija koštao pobede.

Škot je napravio dodatni pritisak u finišu, još jednom oduzeo servis protivniku i slavio posle više od dva sata i 40 minuta igre.

Kao i njegov sledeći protivnik, i David Ferer je morao da se pomuči kako bi došao do polufinala, a veliki otpor pružio mu je Džon Izner, iako je bio vidno umoran. Upravo je zbog teškog meča sa Federerom u tri seta bio dekoncentrisan u prvom setu, što je Španac iskoristio i napravio čak dva brejka.

Kada je Ferer napravio brejk za 5:3 u drugom setu, činilo se da je kraj blizu, ali tako nije mislio i visoki Amerikanac. Ekspresno je uzvratio, a onda u omiljenom mu taj brejku odservirao za 1-1.

Tu se potpuno istrošio emotivno, ponovo pretrpeo dva brejka za šesti poraz od Davida u sedmom međusobnom duelu.

Ferera sada čeka čovek sa kojim se sastao 16. puta, a koji vodi sa 10-6 u pobedama. Ove godine igrali su samo jednom, bilo je to na Rolan Garosu, kada je Britanac slavio rezultatom 7:6(7-4) 6:2 5:7 6:1.

Komentari / 0

Ostavite komentar