30 лица осумњичено за напад на полицију током протеста у ЦГ

Црногорска Управа полиције до сада је идентификовала 30 особа које се, на основу прегледаних снимака, сумњиче да су у ноћи 24. октобра, током протеста дела опозиције испред зграде парламента у Подгорици, учествовале у нападу на полицијски кордон или су касније биле виновници напада на објекте у граду и зграду Телевизије Пинк М.

Регион 06.11.2015 | 13:57
30 лица осумњичено за напад на полицију током протеста у ЦГ

Према сазнањима Побједе, међу идентификованима је и Данило Мандић, синовац Андрије Мандића - једног од лидера организатора протеста опозиционог парламентарног Демократског фронта.

Основном тужилаштву у Подгорици су предати захтеви за додатну истрагу и утврђивање појединачне одговорности свих лица које је полиција препознала као учеснике насиља.

Полицијски експерти и даље интензивно склапају слику дешавања и трагају за одговором о томе ко је планирао и започео напад на полицију, а део организатора окупљања је већ под истрагом.

Врховни државни тужилац Ивица Станковић је у среду доставио председнику Скупштине Црне Горе Ранку Кривокапићу чињенични основ, неопходан да би парламент одлучио да ли ће скинути имунитет за покретање кривичног гоњења посланика Андрије Мандића, Славена Радуновића и Милана Кнежевића.

Мандић и Радуновић се сумњиче за позивање на насилну промену државног уређења у ноћи 24. октобра, а Кнежевић за напад на службено лице у вршењу службене дужности неколико дана раније, када је уклањано шаторско насеље на Булевару Светог Петра Цетињског.

Поред причињење материјалне штете, током протеста дела опозиције која захтева да влада поднесе оставку и да прелазна влада припреми нове парламентарне изборе, повређено је 29 полицијских службеника, медицинску помоћ затражило је 26 грађана, а 10 особа приведено је због прекршаја из Закона о јавном реду и миру, подаци су Управе полиције.

Иначе, према сазнањима "Побједе" Демократски фронт планира нови велики протестни митинг крајем новембра у Подгорици.

Позивајући се на информације из више извора у том политичком савезу, дневник наводи да је кључни циљ да велики митинг буде одржан уочи одлуке министара спољних послова држава чланица НАТО, у Бриселу 1. децембра, када би требало да буде донета одлука о позиву Црној Гори.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Живи били па видјели

06.11.2015 14:02

Милу Дјукановићу нема назад. Медјутим, ко се силе хвата од силе ће и страдати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

06.11.2015 18:05

Док поцркају издајници СРБског Народа у Црној Гори помреће и СРБи који узалуд чекају да Законом Живота издајници нестану. Данас СРБкиње већином рађају умјесто СРБски Родољуба и Богољуба издајнике Бога и СРБства. То је нама наша борба дала да умјесто Тита имамо сада М за маршала!