30 lica osumnjičeno za napad na policiju tokom protesta u CG

Crnogorska Uprava policije do sada je identifikovala 30 osoba koje se, na osnovu pregledanih snimaka, sumnjiče da su u noći 24. oktobra, tokom protesta dela opozicije ispred zgrade parlamenta u Podgorici, učestvovale u napadu na policijski kordon ili su kasnije bile vinovnici napada na objekte u gradu i zgradu Televizije Pink M.

Region 06.11.2015 | 13:57
30 lica osumnjičeno za napad na policiju tokom protesta u CG

Prema saznanjima Pobjede, među identifikovanima je i Danilo Mandić, sinovac Andrije Mandića - jednog od lidera organizatora protesta opozicionog parlamentarnog Demokratskog fronta.

Osnovnom tužilaštvu u Podgorici su predati zahtevi za dodatnu istragu i utvrđivanje pojedinačne odgovornosti svih lica koje je policija prepoznala kao učesnike nasilja.

Policijski eksperti i dalje intenzivno sklapaju sliku dešavanja i tragaju za odgovorom o tome ko je planirao i započeo napad na policiju, a deo organizatora okupljanja je već pod istragom.

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković je u sredu dostavio predsedniku Skupštine Crne Gore Ranku Krivokapiću činjenični osnov, neophodan da bi parlament odlučio da li će skinuti imunitet za pokretanje krivičnog gonjenja poslanika Andrije Mandića, Slavena Radunovića i Milana Kneževića.

Mandić i Radunović se sumnjiče za pozivanje na nasilnu promenu državnog uređenja u noći 24. oktobra, a Knežević za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti nekoliko dana ranije, kada je uklanjano šatorsko naselje na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.

Pored pričinjenje materijalne štete, tokom protesta dela opozicije koja zahteva da vlada podnese ostavku i da prelazna vlada pripremi nove parlamentarne izbore, povređeno je 29 policijskih službenika, medicinsku pomoć zatražilo je 26 građana, a 10 osoba privedeno je zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, podaci su Uprave policije.

Inače, prema saznanjima "Pobjede" Demokratski front planira novi veliki protestni miting krajem novembra u Podgorici.

Pozivajući se na informacije iz više izvora u tom političkom savezu, dnevnik navodi da je ključni cilj da veliki miting bude održan uoči odluke ministara spoljnih poslova država članica NATO, u Briselu 1. decembra, kada bi trebalo da bude doneta odluka o pozivu Crnoj Gori.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Živi bili pa vidjeli

06.11.2015 14:02

Milu Djukanoviću nema nazad. Medjutim, ko se sile hvata od sile će i stradati.

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

06.11.2015 18:05

Док поцркају издајници СРБског Народа у Црној Гори помреће и СРБи који узалуд чекају да Законом Живота издајници нестану. Данас СРБкиње већином рађају умјесто СРБски Родољуба и Богољуба издајнике Бога и СРБства. То је нама наша борба дала да умјесто Тита имамо сада М за маршала!