Мото ГП: Обрачун у Валенсији – догађај високог ризика!

Шпанска Комисија за борбу против насиља у страху од могућих изгреда!

Остали спортови 06.11.2015 | 23:00
Мото ГП: Обрачун у Валенсији – догађај високог ризика!

Шпанска комисија за борбу против насиља одлучила је да престојећу завршну трку Мото ГП шампионата у Валенсији, која је на програму у недељу, прогласи догађајем високог ризика.

Нема сумње да ћемо у недељу гледати врхунску тензију, напету атмосферу, након што је Валентино Роси, лидер у шампионату са седам бодова испред Шпанца Хорхеа Лоренца, приморан да стартује као последњепласирани из разлога што је оборио Марка Маркеза на претходној трци у Малезији.

Из тог разлога су Интернационална мотоциклистичка федерација, и организатори трке данас одржали састанак са свим возачима који ће учествовати у предстојећој трци, како би спорт надвладао лудило које се најављује претходних дана.

“Ти момци имају милионе фанова, који их прате, диве се њиховим потезима на тркалишту и воле да чују шта ови имају да кажу”, каже се у саопштењу две организације које су позвале на крај контоверзи које су се дешавале претходних дана “јер су прешле границу здраве стртасти и логике у неким тренуцима”.

Одлука Комисије за борбу против насиља стигла је само неколико сати након што је Арбитражни суд за спорт одбио жалбу Валентина Росија, који је покушао да избегне да крене са задње позиције у недељу. Возач Јамахе је добио и три казнена поена у возачкој дозволи, јер је Италијан левом ногом изазвао пед Марка Маркеза, актуелног шампиона док су се борили за треће место, иза Лоренца.

Роси је пред последњу трку у сезони први са 312 поена, док је други Лоренцо са 305, а да би Италијан дошао до осме титуле шампиона у премијерној класи мора да буде барем другопласирани на крају трке у Валенсији. Биће му ђаволски тешко…

Коментари / 0

Оставите коментар