"Не чланству Косова у Унеску" - угашен

Студентска канцеларија у Косовској Митровици отворила је у склопу кампање "Не чланству Косова у Унеску" профил на Инстаграму, али је он убрзо затворен, јер су слике о спаљеним и уништеним српским црквама окарактерисали као "узнемирујућ садржај".

Регион 05.11.2015 | 22:55
"Не чланству Косова у Унеску" - угашен

Како је рекао Немања Бишевац, један од студената који воде ову канцеларију, профил на Инстаграму им је угашен уз објашњење да су постављали слике узнемирујућег садржаја.

- Речено нам је да постављамо слике које су узнемирујуће, а ми смо само поставили истину - паљење српских цркава и манастира, светиња, уништавање споменика, гробница и тако даље - казао је Бишевац.

У оквиру кампање "Не чланству Косова у Унеску" коју води студентска канцеларија у Косовској Митровици, за недељу дана прикупљено је 130.000 потписа онлине петиције на друштвеним мрежама.

Бишевац је у изјави Тањугу рекао да им је циљ да прикупе 200.000 потписа до 9. новембра, када се очекује гласање о предлогу за чланство "Косова" у Унеско на Генералној конференцији те организације.

- Трудимо се на свим друштвеним мрежама да активирамо људе да потпшиу петицију - рекао је Бишевац.

Онлајн петиција, дељење слика и видео-материјала по друштвеним мрежама је само део активности у склопу студентске борбе против пријема "Косова" у Унеско, па су тако студенти из ове канцеларије предузели и конкретније кораке - успостављање контаката са медијима и званичницима делегација Унеска, њиховим амбасадама у Србији и БиХ, којима су слали писмо и сведочанстава о страдању српске културне баштине на КиМ.

Он је рекао да одговоре јошш нису добили, али да су на пример неки медији у Кенији пренели вест о акцији студената против пријем "Косова" у Унеско, јер су се поред амбасада студенти обраћали и медијима у државама које ће гласати на Генералној конференцији Унеска.

Студентска канцеларија која води кампању "Не чланству Косова у Унеско" у Косовској Митровици почела је са радом 29.октобра.

Канцеларију воде студенти Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, а придружили су им се и студенти универзитета у централној Србији, у Црној Гори и Републици Српској.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

05.11.2015 19:18

Тако је у ДЕМОНократији. Шиптари могу некажњено да пале и руше СРБске цркве и манастире а СРБи то не могу јавно да кажу. Добар изговор за нерад. Зато отворите други профил у Београду или РС!

ОДГОВОРИТЕ