ЦАС одбио Росијев захтев, стартује са зачеља!

Валентино Роси ће на одлучујућој трци сезоне Мото ГП шампионата, Великој награди Валенсије, стартовати са последње позиције.

Остали спортови 06.11.2015 | 12:20
ЦАС одбио Росијев захтев, стартује са зачеља!

Суд за спортску арбитражу у Лозани одбио је захтев "Доктора" да му се укине или смањи казна која му је изречена због инцидента са Марком Маркесом на трци за Велику награду Малезије, као и да одложи примену казне до окончања поступка.

Роси је тада добио три казнена бода који су у комбинацији са једним из Мизана довели до тога да на последњој трци стартује са зачеља.

Подсетимо, на претпоследњој трци сезоне, Маркес је прво константно изазивао Росија, у појединим тренуцима је чак било контакта између њих двојице, да би све кулминирало у осмом кругу. ‘Доктор’ је тада у уласку у кривину 14 успорио да би натерао Маркеса да оде прешироко, што се и десило, да би потом дошло до контакта између њих двојице, после којег је млади Шпанац излетео са стазе.

Возач Јамахе је наставио трку и као трећепласирани је прошао кроз циљ, али је после трке кажњен, да би прошле недеље одлучио да се жали Суду за арбитражу у спорту. Каква год одлука да буде донета у петак, пошто случајеви пред тим Судом трају месецима, може да се деси да у недељу добијемо само провизорног шампиона до окончања поступка.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

лиценца

06.11.2015 11:24

Доктор ће и са последње стартне позиције изгурати до самог врха, у инат а и због чињенице да он то може и без ината!Сретно Росси !

ОДГОВОРИТЕ