CAS odbio Rosijev zahtev, startuje sa začelja!

Valentino Rosi će na odlučujućoj trci sezone Moto GP šampionata, Velikoj nagradi Valensije, startovati sa poslednje pozicije.

Ostali sportovi 06.11.2015 | 12:20
CAS odbio Rosijev zahtev, startuje sa začelja!

Sud za sportsku arbitražu u Lozani odbio je zahtev "Doktora" da mu se ukine ili smanji kazna koja mu je izrečena zbog incidenta sa Markom Markesom na trci za Veliku nagradu Malezije, kao i da odloži primenu kazne do okončanja postupka.

Rosi je tada dobio tri kaznena boda koji su u kombinaciji sa jednim iz Mizana doveli do toga da na poslednjoj trci startuje sa začelja.

Podsetimo, na pretposlednjoj trci sezone, Markes je prvo konstantno izazivao Rosija, u pojedinim trenucima je čak bilo kontakta između njih dvojice, da bi sve kulminiralo u osmom krugu. ‘Doktor’ je tada u ulasku u krivinu 14 usporio da bi naterao Markesa da ode preširoko, što se i desilo, da bi potom došlo do kontakta između njih dvojice, posle kojeg je mladi Španac izleteo sa staze.

Vozač Jamahe je nastavio trku i kao trećeplasirani je prošao kroz cilj, ali je posle trke kažnjen, da bi prošle nedelje odlučio da se žali Sudu za arbitražu u sportu. Kakva god odluka da bude doneta u petak, pošto slučajevi pred tim Sudom traju mesecima, može da se desi da u nedelju dobijemo samo provizornog šampiona do okončanja postupka.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

licenca

06.11.2015 11:24

Doktor će i sa poslednje startne pozicije izgurati do samog vrha, u inat a i zbog činjenice da on to može i bez inata!Sretno Rossi !

ODGOVORITE