Напад на Компанију ''Боксит'' и запослене

Дана 04.11.2015. године, у поподневним сатима, група познатих милићанских силеџија, Пантић Љубиша и Мијатовић Зоран, у видно алкохолисаном стању, дошли су у Мотел, који је у саставу Компаније ''Боксит'', а како су претходно најавили у оближњем кафићу, гдје су пили, да се обрачунају са обезбјеђењем Комапније ''Боксит''.

Република Српска 05.11.2015 | 13:03
Напад на Компанију ''Боксит'' и запослене

У Мотелу, када су наведена лица дошла, било је више десетина гостију, укључујући и групу пословних људи, која је презентирала своје производе. У Мотелу су били, као радници обезбјеђења, на свом радном мјесту, Јурошевић Славиша и Станишић Миломир. Конобар је одбио, да Пантића и Мијатовића послужи пићем, због тога што су били у изразито алкохолисаном стању.

Када је Пантић Љубиша. пришао трећи пут, дошао до шанка да се сам послужи пићем, интервенисао је Јурошевић Славиша и том приликом дошло је до конфликта између њих двојице. И док су се њих двојица рвали у сали, како се види на снимку камере, а цио догађај је сниман, унтурашњом и спољном камером, улијеће у салу Синиша Пантић, брат Љубише Пантића.

Синиша Пантић је запослен у МУП РС, Управа за антитероризам. Због заштите брата кабадахије, који је правио више ексцеса у Милићима, смјењем је својевремено са мјеста Командира станице у Милићима и послат у Братунац, гдје је такође, послије неког времена, смјењен са мјеста командира, због незаконитог понашања према грађанима.

Уласком у салу Пантић Синиша, прилазећи са леђа Јурошевић Славиши, удара га са пар удараца у задњи дио главе и врата и заједно са братом обара га на под. Док га они туку ногама, прилази Мијатовић Зоран и прикључује се њима двојици и он га удара.

Други члан обезбјеђења, Станишић Миломир, прилази и покушава да брани колегу, али га полицајац Пантић Синиша удара, хвата га и гура из сале. Према снимку камере, њих двојица су се минут два тукли испред Мотела, а након тога Синиша се враћа у салу.

И док његов брат, клечи на грудима Јурошевића удара га по глави, он и Мијатовић га шутају ногама. У једном моменту и Љубиша и Мијатовић Зоран устају и узимају столице, бацају их према шанку, разбијају мониторе, а потом узимају друге двије столице и крећу да њима ударају Јурошевић Славишу, који лежи беспомоћно на поду.

У том моменту Синиша се ставља у одбрану непомичног Јурошевића и спречава их да га ударају столицама, вјероватно процјењујући у том моменту да би ударцима столица, могло доћи и до смртних последица. Према снимку камера цио дођагај трајао је од 6-7 минута.

Након обрачуна у Мотелу, браћа Пантић и Мијатовић нестају. Радници обезбјеђења Јурошевић и Станишић пребачени су у Дом здравља ради указивање помоћи. Прије него што се десио инцидент, Дурмић Зоран, Рукводилац Службе за обезбјеђење, надзор и заштиту у Компанији Боксит, иначе пензионисани полицајац, добивши дојаву шта Пантић и Мијатовић српемају, обавјештава командира полиције о томе и тражи да пошаље патролу до Мотела.

Према свједочењу присутних, полицајац који је био испред Мотела, када су Пантић и Мијатовић ушли, побјегао је са лица мјеста. Након туче у Мотелу, Пантић Љубиша и Мијатовић Зоран, одлазе у центар Милића и на пјешачком прелазу, гдје се налазило око педесетак дјеце, разгоне их, пријете и псују.

Интересантно је напоменути, да у том моменту, код пјешачког прелаза, нема полицајца, а то је обавеза, када дјеца иду у школу, или се враћају. 

Након напада на дјецу, у центру Милића код Дома рудара, Мијатовић и Пантић, засрећу Васиљевић Миладина, пензионера, кога вербално нападају, вријеђају, псују и пријете њему и породици.

У непосредној близини нападају и Дагичевић Дејана, запосленог у Компанији "Боксит", који се ту нашао, да сачека дијете из школе. Хватају га, гурају уз пријетње и псовке, да ће њему и његовим доћи главе.

Док се они обрачунавају са Дејаном, наилази Лазаревић Момир, Извшрни директор Компаније "Боксит", такође да би сачекао своје дијете.

Видјевши њега они остављају Дејана и уз узвике:"ево овога кога тражимо, сад ћемо му ј... мајку", ударају га, обарају на асвалт и газе. Престају, тек након интервенције лица из оближњег кафића.

Лазаревић Момир, у полусвјесном стању пребачен је у зворничку болницу, гдје су констатоване тешке тјелесне повреде, главе, ока и грудног коша.

Потребно је напоменути да су Васиљевић, Драгичевић и Лазаревић у блиском сродству са Предсједиком Компаније ''Боксит'' ,господином Дукићем.

Након пребијања Лазаревића, Пантић Љубиша одлази у Дом здравља, да како каже докусури Јурошевића који је, са тешким тјелесним повредама главе, ока, вратног дијела кичме, примљен у Дом здравља. Прилази његовом кревету са пријетњом да ће га докусурити. Јурошевић

Славиша из пиштоља пуца Љубиши у ногу. За цијело вирјеме ових догађаја, који су трајали око сат времена, полиција не реагује, дошли су у Мотел, двадесетак минута након завршетка туче, а у центру града, док су Мијатовић и Пантић пребијали грађане и гањали дјецу, није било никога од полиције, иако је полицијска станица такође у центру града односно педесетак метара удаљена од мјеста догађаја.

Радници обезбјеђења Јурошевић Славиша и Станишић Миломир, пребачени су у зворничку болницу одакле је Јурошевић Салвиша, због тежих тјелесних повреда, пребачен у Бијељину.

Није непознато да Мијатовић и Пантић, као познати изгрдници у Милићима, неовлаштено носе оружје.

Запослени у Компанији ''Боксит'' су огорчени, јер није ово први случај да се напада на имовину Компаније, да се напада на запослене, а да адекватне реакције, надлежних органа није било.

Предсједнику Компаније господину Дукићу, последњих година упућено је више пријетњи путем смс-порука, писама, путем телефона, па и на званичним мјестима, а да ни по једном пријављеном случају.

Надлежни органи па и када су била у питању позната лица која су упућивала пријетње Дукићу и породици, нису предузели против тих лица адекватне или никакве мјере.

Компанија "Боксит" ће поднети тужбу надлежном суду, против горе наведених лица, како због накнаде материјалне штете, која није мала, тако и због нарушавања угледа Компаније.

Служба за однсе с јавношћу Компаније "Боксит"

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Цоса

05.11.2015 12:09

Јес вала, бас тако је било, никако другације. Па гдје би Дукицеви костоломци некога ударили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска РС

05.11.2015 18:13

Имас пиво бураз ако икад додјес у Градиску...поззз и само остро са црвеним бандитима.

Name

Дуле

05.11.2015 12:15

Ста оно Министар Лукац казе неки дан? Безбједоносна ситуација у Републици Српској на задовољавајуцем нивоу??? Па људи драги неце се смјет изац из куца... Гдије је полиција и кога стити?

ОДГОВОРИТЕ
Name

небо

05.11.2015 12:21

Ухапсите све насилнике , посебно Васиљевић Слободана тупанара насилника и пресудјеног криминалца који је својим писањем ширио мрзњу која је довела до ових последица , стока је напала оца који је водио сина малог из сколе нек се срами и република и муп . гдје ми зивимо фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

05.11.2015 16:47

Зивио нас брат и херој Љубисав Пантиц

Name

Дубници

05.11.2015 17:01

Зивјела браца Пантиц,легенде насе, Милици су поносни на вас

Name

правда

05.11.2015 12:24

Пијане дзукеле су напале оца док је враћао сина из школе обицни јадови обицне нуле друштвени пацови , нека муп што хитније реагује нека заштити грађане да се не би штитили сами

ОДГОВОРИТЕ
Name

мwх

05.11.2015 12:38

дје сте сад дусебризници који сте јуце лајали на Рајка? засто се сад не огласите којоти једни. знате да нападате Милице и Боксит баратајуци непровјереним информацијама које вам Слободан доставља. а ста цемо сад кад постоји видеоснимак оцете се извинути за нападе на Рајка, Боксит, Милице и све запослене,а? цутите којоти цутите

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сипа

05.11.2015 13:25

Из овога видимо да су овој двојици српских јунака делија ови из криминалне групе долазили као на траци!Прво Миладин Васиљевиц власник Милекса а који зет од Дукица,па онда Дејо Драгицевиц зет од Васиљевица,па Лазо будала зет од Дукица!! Не злоупотребљавајте децу у ову прицу јер то довољно говори колико далеко идете и да вам ниста није свето ! Зовите Сипу да видимо ко је ко! Ако сте толико постени нема те цега да се пласите и да вас цувају са дугим цевима од народа....

ОДГОВОРИТЕ
Name

вага

05.11.2015 14:15

Написаше нам своју причу. А шта каже друга страна?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еееее

05.11.2015 15:01

Молим вас не злоупотребљавајте децу,видимо како се бринете о деци погинулих бораца!!! Данас сте издали ресење о одузимању стана Јелени Симиц! Овом народу није потребан Васиљевиц да види ста се ради у Милицима, ви то показујете сваки дан ових 10 година! Љубиса рука ти се позлатила, соколе серпски.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Моли

05.11.2015 16:08

Ово је прешло све мјере. Зашто не похапсити насилнике ко год они били зашто пуштате да вас терорису разни клосари и битанге разни јади кокошари и јајаре?

ОДГОВОРИТЕ
Name

снимак

05.11.2015 19:04

Па сто не објави тај снимак ако постоји?

Name

Правда

05.11.2015 16:46

Подрска српском хероју Љубиси Пантицу. Ово је Дукицева верзија попут оне у којој је Јелена Симиц саму себе давила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

правданаравно

05.11.2015 17:18

Има снимак додји да видис.

Name

давитељ

05.11.2015 18:56

Сад Рајко узива, ово су његови моменти. Завади па владај. О њему какав је цовјек најбоље говори цињеница како се свети родјеној сестри

Name

Богољуб

05.11.2015 20:32

Ниста се не догадја без разлога.У свакој прици су одредјени актери једнима били хероји а другима гресници.Ко зна ста це нам јос исприцати непроцитана књига звана предузеце "Боксит" из Милица.Веома интересантно а тек је увод,вец се и "критицари" деле на про и контра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сале

06.11.2015 07:38

Ово, као да је писао Дејан Драгицевиц.Који је говорио "нисам ја одаве"Знамо ми кад и гдје је ово говорио.А, тај Љубиса је досао као и Бели у болницу.Има потпуно право.Али, кад је Бели плацко-онда га је ухватио прпац па пистољ.Како се не сјети свог дјетета, у том тренутку.Али сто би, боље је Рајцину уци у ду.е.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДОЉУБ

08.11.2015 16:23

ЦЕО СЛУЧА ТУЧЕ КОЈА ЈЕ НАСТАЛА ЗБОГ НЕЗАКОНИТИГ И НЕСТРУЧНОГ ИНТЕРВЕНИСАЊА ПРИВАТНЕ ПОЛИЦИЈЕ А КОЈА СЕ ЗАВРШИЛА ПОКУШАЈЕМ УБИСТВА ЉУБИШЕ ПАНТИЋА СЕ ПОКУШАВА ПРИКАЗАТИ КАО ОРГАНИЗОВАН НАПАД НА РАЈКОВУ ИНПЕРИЈУ.ДА МОЖДА ЗА СВОЈЕ УБИЦЕ НЕ ТРАЖИШ НАЧИН ДА ИХ НАОРУЖАШ АУТОМАТСКИМ ДУГИМ ОРУЖЈЕМ ИЛИ У СЛУЧАЈУ ПОБУНА ОРУЖЈЕ ЗА МАСОВНО УНИШТАВАЊЕ. КОЈИМ ПРОПИСОМ ЈЕ РЕГУЛИСАНО КО И КОЛИКО СМЕ ДА ПОПИЈЕ ПИЋА МОЖДА РАЗМИШЉ ДА УВЕДЕ АЛКОМЕТРЕ. ПА КАД ПРЕЂУ ГОСТИ ПРЕКО ОДРЕЂЕНОГ ПРОМИЛА ДА НАГЛАВАЧКЕ ИЗБАЦУЈЕ ГОСТЕ. НАКОН ПРОПУСТА ЗАШТО СИЛА, ПА АКО ЈЕ ХТЕО ДА ПОПИЈЕ ПИЋЕ И ПЛАТИ КОЈИ ЈЕ ПРОБЛЕМ ШТО НЕШТО ЈЕ МОЖДА РЕКО ПРОТИ РАЈКАНА ПАШЕ. ПА ДА СЕ САМОПОСЛУЖИ ТУ ИМАЈУ КАМЕРЕ, ЛИЦЕ ЈЕ ПОЗНАТО ПА ПОСТОЈИ ПОЛИЦИЈА СУД ИТД. МОРАО БИ ДА ПЛАТИ ПРЕКРШАЈ НАДОКНАДА СТЕТЕ ИТД. ПА И ЊЕГОВ БРАТ СЕ СТИЦАЈЕМ ОКОЛНОСТ НАШАО СЛУЧАЈНО У ТРЕНУТЦИМА БРАНИО БРАТ, А У ТРЕНУТКУ БРАНИО ОД БРАТА ШТО ЈЕ КРАЈЊЕ ЛУТСКИ И ПРОФЕСИОНАЛНО, АЛИ НИЈЕ МОГАО ИСКОНТРОЛИСТИ СИТУАЦИЈУ КАО НИ ЗАТИЦАЊЕ ДИРЕКТОРА КОНПАНИЈЕ КОЈИ СЕ ВЕРОВАТНО СУПРОСТАВИО. А ОНИ СУ У ЊЕГОВОГ БРАТА ПУЦАЛИ У БОЛНИЦИ ШТО ЈЕ ДОКАЗ ЊИХОВЕ БРУТАЛНОСТ КАКО СЕ НИКО НЕ НАЂЕ ДА СПРЕЧИ ВЕЋ ОРГАНИЗОВАНО ДОТУРАЈУ ОРУЖЈЕ И ВРШЕ УПУЦАВАЊЕ ЉУБИШЕ. ТАКО ДА ИНСТРУИСАЊЕ НА НАПАД НА КОМПАНИЈУ И НА РАЈКАН ПАШУ НЕ ПИЈЕ ВОДУ ОН У ОВОМ СЛУЧАЈУ НИ МАЛО НИЈЕ УГРОЖЕН, ВЕЋ СВОЈОМ ПОГРЕШНОМ ПОЛИТИКОМ И БРУТАЛНОШУ, РЕПРЕСИЈОМ И ПОДЕЛАМА ДОВЕО ДО СИТУАЦИЈЕ ДА ОВИ ЉУДИ СЕ СУПРОСТАВЉАЈУ НА ОВАЈ НАЧИН. ПРОБЛЕМ ЈЕСТЕ У ТОМЕ ШТО ТИ ЉУДИ КОЈИ ЧИНЕ ПРИВАТНУ ПОЛИЦИЈУ ИМАЈУ ПРАВА САМО ДА ОБАВЕСТЕ ПОЛИЦИЈУ ЗАДРЖЕ ЛИЦЕ ИТД. АЛИ НИКАД НА УПОТРЕБУ СИЛЕ ИЛИ ПОЛИГРАФСКО ИСПИТИВАЊЕ. СВЕ ОВО ИТЕКАКО ЗАДИРЕ У ЉУДСКА ПРАВА И СЛОБОДЕ. РАЈКАН ПАША АКО ОВАКО НАСТАВИ ОКРЕНУЋЕ ЦЕО ГРАД ПРОТИВ СЕБЕ. ПА И ОНИ ШТО ИХ ПЛАЋА ИСТО МУ МИСЛЕ КАО И ОВИ ДРУГИ. ОВАКО СЕ НЕ РЕШАВАЈУ ПРОБЛЕМИ НА ЦИВИЛИЗОВАН НАЧИН. СПИНОВАЊИМА СЕ НЕ ДОБИЈА НИШТА ВЕЋ НОВИ СУКОБИ И НОВЕ ПОДЕЛЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕНЗИОНЕР

09.11.2015 06:07

МАНИРАЈКАН ЈЕСИЛ ЧУО ЖИВОТА ТИ ТВОГА ЗА МИЛИЋКОГ МАНРАЈКАН БОГА ШТО БРКОВЕ ОН СТАРАЧКЕ СУЧЕ МЛАДЕ ЖЕНЕ СПОПАДА И ТУЧЕ НАПИСАО КЊИГУ ВЕЛКОГ БРАТА НА КЊИЖЕВНОСТ МЛАДЕ РИБЕ ХВАТА ДА ЧИТАЈУ НАРЕДБУ ИМ ДАО СВИ ШТО ФАЛЕ КЕША ИМ ДОДАО КО НЕ ЧИТА НЕ ДОБИ НИ СИЋЕ НЕЛОЈАЛНИМ ОН УКИДА И ПИЋЕ СТРАХОМ ВЛАДА ЗНА ДА СРАЊА БИЋЕ С ПОЛИЦИЈОМ ПУЦА У МЛАДИЋЕ ПРИСКУШКУЈЕ И СА ТОРЊА ГЛЕДА ВЕЛИКО ОКО САМО КОСА СЕДА ДОК НА СИЛУ МЛАДЕ РИБЕ СВЛАЧИ НЕПОСЛУШНЕ НА ПОЛИГРАФ КАЧИ СВЕ ЈЕ САЊО ДОК ЈЕ БИО МАЛИ АЛ ЈЕ ЗНАО ДА МУ КЕША ФАЛИ ПА ЗАВРШИ ОН ПРЕСТИЖН ШКОЛЕ ДА БИ ДОШО ДО ВЕЛИКЕ ЛОВЕ МАШТАЈУЋИ О СТАРАЧКОМ БЛУДУ ОН ОПЉАЧКАО ЦЕЛОГ МЕСТА РУДУ АЛ ОД БЛАГА И ОД БЕСА ПУЧЕ ПОЧЕ ЖЕНЕ ПО МЕСТУ ДА ТУЧЕ ПА ПОКУША БОЖАНСТВО ДА СПАСИ РЕПРЕСИВНОМ МЕРОМ ФЕЈСБУК ДА УГАСИ ДИЈАГНОЗА ТЕШКА ЦЕО НАРОД СТРАДА ХТЕО ЈЕ БОЖАНСТВО ПЉАЧКАШ РУДНОГ БЛАГА УМИСЛИО ЖИВОТА МИ МОГА ПОЧО ГЛУМИТ МИЛИЋКОГ БОГА ТУЧЕ БИЈЕ ЗА ЗАКОН НЕМАРИ ОДЛЕПИО МАНИРАЈКАН СТАРИ

ОДГОВОРИТЕ