Napad na Kompaniju ''Boksit'' i zaposlene

Dana 04.11.2015. godine, u popodnevnim satima, grupa poznatih milićanskih siledžija, Pantić Ljubiša i Mijatović Zoran, u vidno alkoholisanom stanju, došli su u Motel, koji je u sastavu Kompanije ''Boksit'', a kako su prethodno najavili u obližnjem kafiću, gdje su pili, da se obračunaju sa obezbjeđenjem Komapnije ''Boksit''.

Republika Srpska 05.11.2015 | 13:03
Napad na Kompaniju ''Boksit'' i zaposlene

U Motelu, kada su navedena lica došla, bilo je više desetina gostiju, uključujući i grupu poslovnih ljudi, koja je prezentirala svoje proizvode. U Motelu su bili, kao radnici obezbjeđenja, na svom radnom mjestu, Jurošević Slaviša i Stanišić Milomir. Konobar je odbio, da Pantića i Mijatovića posluži pićem, zbog toga što su bili u izrazito alkoholisanom stanju.

Kada je Pantić Ljubiša. prišao treći put, došao do šanka da se sam posluži pićem, intervenisao je Jurošević Slaviša i tom prilikom došlo je do konflikta između njih dvojice. I dok su se njih dvojica rvali u sali, kako se vidi na snimku kamere, a cio događaj je sniman, unturašnjom i spoljnom kamerom, ulijeće u salu Siniša Pantić, brat Ljubiše Pantića.

Siniša Pantić je zaposlen u MUP RS, Uprava za antiterorizam. Zbog zaštite brata kabadahije, koji je pravio više ekscesa u Milićima, smjenjem je svojevremeno sa mjesta Komandira stanice u Milićima i poslat u Bratunac, gdje je takođe, poslije nekog vremena, smjenjen sa mjesta komandira, zbog nezakonitog ponašanja prema građanima.

Ulaskom u salu Pantić Siniša, prilazeći sa leđa Jurošević Slaviši, udara ga sa par udaraca u zadnji dio glave i vrata i zajedno sa bratom obara ga na pod. Dok ga oni tuku nogama, prilazi Mijatović Zoran i priključuje se njima dvojici i on ga udara.

Drugi član obezbjeđenja, Stanišić Milomir, prilazi i pokušava da brani kolegu, ali ga policajac Pantić Siniša udara, hvata ga i gura iz sale. Prema snimku kamere, njih dvojica su se minut dva tukli ispred Motela, a nakon toga Siniša se vraća u salu.

I dok njegov brat, kleči na grudima Juroševića udara ga po glavi, on i Mijatović ga šutaju nogama. U jednom momentu i Ljubiša i Mijatović Zoran ustaju i uzimaju stolice, bacaju ih prema šanku, razbijaju monitore, a potom uzimaju druge dvije stolice i kreću da njima udaraju Jurošević Slavišu, koji leži bespomoćno na podu.

U tom momentu Siniša se stavlja u odbranu nepomičnog Juroševića i sprečava ih da ga udaraju stolicama, vjerovatno procjenjujući u tom momentu da bi udarcima stolica, moglo doći i do smrtnih posledica. Prema snimku kamera cio dođagaj trajao je od 6-7 minuta.

Nakon obračuna u Motelu, braća Pantić i Mijatović nestaju. Radnici obezbjeđenja Jurošević i Stanišić prebačeni su u Dom zdravlja radi ukazivanje pomoći. Prije nego što se desio incident, Durmić Zoran, Rukvodilac Službe za obezbjeđenje, nadzor i zaštitu u Kompaniji Boksit, inače penzionisani policajac, dobivši dojavu šta Pantić i Mijatović srpemaju, obavještava komandira policije o tome i traži da pošalje patrolu do Motela.

Prema svjedočenju prisutnih, policajac koji je bio ispred Motela, kada su Pantić i Mijatović ušli, pobjegao je sa lica mjesta. Nakon tuče u Motelu, Pantić Ljubiša i Mijatović Zoran, odlaze u centar Milića i na pješačkom prelazu, gdje se nalazilo oko pedesetak djece, razgone ih, prijete i psuju.

Interesantno je napomenuti, da u tom momentu, kod pješačkog prelaza, nema policajca, a to je obaveza, kada djeca idu u školu, ili se vraćaju. 

Nakon napada na djecu, u centru Milića kod Doma rudara, Mijatović i Pantić, zasreću Vasiljević Miladina, penzionera, koga verbalno napadaju, vrijeđaju, psuju i prijete njemu i porodici.

U neposrednoj blizini napadaju i Dagičević Dejana, zaposlenog u Kompaniji "Boksit", koji se tu našao, da sačeka dijete iz škole. Hvataju ga, guraju uz prijetnje i psovke, da će njemu i njegovim doći glave.

Dok se oni obračunavaju sa Dejanom, nailazi Lazarević Momir, Izvšrni direktor Kompanije "Boksit", takođe da bi sačekao svoje dijete.

Vidjevši njega oni ostavljaju Dejana i uz uzvike:"evo ovoga koga tražimo, sad ćemo mu j... majku", udaraju ga, obaraju na asvalt i gaze. Prestaju, tek nakon intervencije lica iz obližnjeg kafića.

Lazarević Momir, u polusvjesnom stanju prebačen je u zvorničku bolnicu, gdje su konstatovane teške tjelesne povrede, glave, oka i grudnog koša.

Potrebno je napomenuti da su Vasiljević, Dragičević i Lazarević u bliskom srodstvu sa Predsjedikom Kompanije ''Boksit'' ,gospodinom Dukićem.

Nakon prebijanja Lazarevića, Pantić Ljubiša odlazi u Dom zdravlja, da kako kaže dokusuri Juroševića koji je, sa teškim tjelesnim povredama glave, oka, vratnog dijela kičme, primljen u Dom zdravlja. Prilazi njegovom krevetu sa prijetnjom da će ga dokusuriti. Jurošević

Slaviša iz pištolja puca Ljubiši u nogu. Za cijelo virjeme ovih događaja, koji su trajali oko sat vremena, policija ne reaguje, došli su u Motel, dvadesetak minuta nakon završetka tuče, a u centru grada, dok su Mijatović i Pantić prebijali građane i ganjali djecu, nije bilo nikoga od policije, iako je policijska stanica takođe u centru grada odnosno pedesetak metara udaljena od mjesta događaja.

Radnici obezbjeđenja Jurošević Slaviša i Stanišić Milomir, prebačeni su u zvorničku bolnicu odakle je Jurošević Salviša, zbog težih tjelesnih povreda, prebačen u Bijeljinu.

Nije nepoznato da Mijatović i Pantić, kao poznati izgrdnici u Milićima, neovlašteno nose oružje.

Zaposleni u Kompaniji ''Boksit'' su ogorčeni, jer nije ovo prvi slučaj da se napada na imovinu Kompanije, da se napada na zaposlene, a da adekvatne reakcije, nadležnih organa nije bilo.

Predsjedniku Kompanije gospodinu Dukiću, poslednjih godina upućeno je više prijetnji putem sms-poruka, pisama, putem telefona, pa i na zvaničnim mjestima, a da ni po jednom prijavljenom slučaju.

Nadležni organi pa i kada su bila u pitanju poznata lica koja su upućivala prijetnje Dukiću i porodici, nisu preduzeli protiv tih lica adekvatne ili nikakve mjere.

Kompanija "Boksit" će podneti tužbu nadležnom sudu, protiv gore navedenih lica, kako zbog naknade materijalne štete, koja nije mala, tako i zbog narušavanja ugleda Kompanije.

Služba za odnse s javnošću Kompanije "Boksit"

Komentari / 20

Ostavite komentar
Name

Cosa

05.11.2015 12:09

Jes vala, bas tako je bilo, nikako drugacije. Pa gdje bi Dukicevi kostolomci nekoga udarili.

ODGOVORITE
Name

Gradiska RS

05.11.2015 18:13

Imas pivo buraz ako ikad dodjes u Gradisku...pozzz i samo ostro sa crvenim banditima.

Name

Dule

05.11.2015 12:15

Sta ono Ministar Lukac kaze neki dan? Bezbjedonosna situacija u Republici Srpskoj na zadovoljavajucem nivou??? Pa ljudi dragi nece se smjet izac iz kuca... Gdije je policija i koga stiti?

ODGOVORITE
Name

nebo

05.11.2015 12:21

Uhapsite sve nasilnike , posebno Vasiljević Slobodana tupanara nasilnika i presudjenog kriminalca koji je svojim pisanjem širio mrznju koja je dovela do ovih posledica , stoka je napala oca koji je vodio sina malog iz skole nek se srami i republika i mup . gdje mi zivimo fuj

ODGOVORITE
Name

Pravda

05.11.2015 16:47

Zivio nas brat i heroj Ljubisav Pantic

Name

Dubnici

05.11.2015 17:01

Zivjela braca Pantic,legende nase, Milici su ponosni na vas

Name

pravda

05.11.2015 12:24

Pijane dzukele su napale oca dok je vraćao sina iz škole obicni jadovi obicne nule društveni pacovi , neka mup što hitnije reaguje neka zaštiti građane da se ne bi štitili sami

ODGOVORITE
Name

mwh

05.11.2015 12:38

dje ste sad dusebriznici koji ste juce lajali na Rajka? zasto se sad ne oglasite kojoti jedni. znate da napadate Milice i Boksit baratajuci neprovjerenim informacijama koje vam Slobodan dostavlja. a sta cemo sad kad postoji videosnimak ocete se izvinuti za napade na Rajka, Boksit, Milice i sve zaposlene,a? cutite kojoti cutite

ODGOVORITE
Name

Sipa

05.11.2015 13:25

Iz ovoga vidimo da su ovoj dvojici srpskih junaka delija ovi iz kriminalne grupe dolazili kao na traci!Prvo Miladin Vasiljevic vlasnik Mileksa a koji zet od Dukica,pa onda Dejo Dragicevic zet od Vasiljevica,pa Lazo budala zet od Dukica!! Ne zloupotrebljavajte decu u ovu pricu jer to dovoljno govori koliko daleko idete i da vam nista nije sveto ! Zovite Sipu da vidimo ko je ko! Ako ste toliko posteni nema te cega da se plasite i da vas cuvaju sa dugim cevima od naroda....

ODGOVORITE
Name

vaga

05.11.2015 14:15

Napisaše nam svoju priču. A šta kaže druga strana?

ODGOVORITE
Name

Eeeee

05.11.2015 15:01

Molim vas ne zloupotrebljavajte decu,vidimo kako se brinete o deci poginulih boraca!!! Danas ste izdali resenje o oduzimanju stana Jeleni Simic! Ovom narodu nije potreban Vasiljevic da vidi sta se radi u Milicima, vi to pokazujete svaki dan ovih 10 godina! Ljubisa ruka ti se pozlatila, sokole serpski.

ODGOVORITE
Name

Moli

05.11.2015 16:08

Ovo je prešlo sve mjere. Zašto ne pohapsiti nasilnike ko god oni bili zašto puštate da vas terorisu razni klosari i bitange razni jadi kokošari i jajare?

ODGOVORITE
Name

snimak

05.11.2015 19:04

Pa sto ne objavi taj snimak ako postoji?

Name

Pravda

05.11.2015 16:46

Podrska srpskom heroju Ljubisi Panticu. Ovo je Dukiceva verzija poput one u kojoj je Jelena Simic samu sebe davila.

ODGOVORITE
Name

pravdanaravno

05.11.2015 17:18

Ima snimak dodji da vidis.

Name

davitelj

05.11.2015 18:56

Sad Rajko uziva, ovo su njegovi momenti. Zavadi pa vladaj. O njemu kakav je covjek najbolje govori cinjenica kako se sveti rodjenoj sestri

Name

Bogoljub

05.11.2015 20:32

Nista se ne dogadja bez razloga.U svakoj prici su odredjeni akteri jednima bili heroji a drugima gresnici.Ko zna sta ce nam jos ispricati neprocitana knjiga zvana preduzece "Boksit" iz Milica.Veoma interesantno a tek je uvod,vec se i "kriticari" dele na pro i kontra.

ODGOVORITE
Name

sale

06.11.2015 07:38

Ovo, kao da je pisao Dejan Dragicevic.Koji je govorio "nisam ja odave"Znamo mi kad i gdje je ovo govorio.A, taj Ljubisa je dosao kao i Beli u bolnicu.Ima potpuno pravo.Ali, kad je Beli placko-onda ga je uhvatio prpac pa pistolj.Kako se ne sjeti svog djeteta, u tom trenutku.Ali sto bi, bolje je Rajcinu uci u du.e.

ODGOVORITE
Name

PRAVDOLJUB

08.11.2015 16:23

CEO SLUČA TUČE KOJA JE NASTALA ZBOG NEZAKONITIG I NESTRUČNOG INTERVENISANJA PRIVATNE POLICIJE A KOJA SE ZAVRŠILA POKUŠAJEM UBISTVA LJUBIŠE PANTIĆA SE POKUŠAVA PRIKAZATI KAO ORGANIZOVAN NAPAD NA RAJKOVU INPERIJU.DA MOŽDA ZA SVOJE UBICE NE TRAŽIŠ NAČIN DA IH NAORUŽAŠ AUTOMATSKIM DUGIM ORUŽJEM ILI U SLUČAJU POBUNA ORUŽJE ZA MASOVNO UNIŠTAVANJE. KOJIM PROPISOM JE REGULISANO KO I KOLIKO SME DA POPIJE PIĆA MOŽDA RAZMIŠLJ DA UVEDE ALKOMETRE. PA KAD PREĐU GOSTI PREKO ODREĐENOG PROMILA DA NAGLAVAČKE IZBACUJE GOSTE. NAKON PROPUSTA ZAŠTO SILA, PA AKO JE HTEO DA POPIJE PIĆE I PLATI KOJI JE PROBLEM ŠTO NEŠTO JE MOŽDA REKO PROTI RAJKANA PAŠE. PA DA SE SAMOPOSLUŽI TU IMAJU KAMERE, LICE JE POZNATO PA POSTOJI POLICIJA SUD ITD. MORAO BI DA PLATI PREKRŠAJ NADOKNADA STETE ITD. PA I NJEGOV BRAT SE STICAJEM OKOLNOST NAŠAO SLUČAJNO U TRENUTCIMA BRANIO BRAT, A U TRENUTKU BRANIO OD BRATA ŠTO JE KRAJNJE LUTSKI I PROFESIONALNO, ALI NIJE MOGAO ISKONTROLISTI SITUACIJU KAO NI ZATICANJE DIREKTORA KONPANIJE KOJI SE VEROVATNO SUPROSTAVIO. A ONI SU U NJEGOVOG BRATA PUCALI U BOLNICI ŠTO JE DOKAZ NJIHOVE BRUTALNOST KAKO SE NIKO NE NAĐE DA SPREČI VEĆ ORGANIZOVANO DOTURAJU ORUŽJE I VRŠE UPUCAVANJE LJUBIŠE. TAKO DA INSTRUISANJE NA NAPAD NA KOMPANIJU I NA RAJKAN PAŠU NE PIJE VODU ON U OVOM SLUČAJU NI MALO NIJE UGROŽEN, VEĆ SVOJOM POGREŠNOM POLITIKOM I BRUTALNOŠU, REPRESIJOM I PODELAMA DOVEO DO SITUACIJE DA OVI LJUDI SE SUPROSTAVLJAJU NA OVAJ NAČIN. PROBLEM JESTE U TOME ŠTO TI LJUDI KOJI ČINE PRIVATNU POLICIJU IMAJU PRAVA SAMO DA OBAVESTE POLICIJU ZADRŽE LICE ITD. ALI NIKAD NA UPOTREBU SILE ILI POLIGRAFSKO ISPITIVANJE. SVE OVO ITEKAKO ZADIRE U LJUDSKA PRAVA I SLOBODE. RAJKAN PAŠA AKO OVAKO NASTAVI OKRENUĆE CEO GRAD PROTIV SEBE. PA I ONI ŠTO IH PLAĆA ISTO MU MISLE KAO I OVI DRUGI. OVAKO SE NE REŠAVAJU PROBLEMI NA CIVILIZOVAN NAČIN. SPINOVANJIMA SE NE DOBIJA NIŠTA VEĆ NOVI SUKOBI I NOVE PODELE.

ODGOVORITE
Name

PENZIONER

09.11.2015 06:07

MANIRAJKAN JESIL ČUO ŽIVOTA TI TVOGA ZA MILIĆKOG MANRAJKAN BOGA ŠTO BRKOVE ON STARAČKE SUČE MLADE ŽENE SPOPADA I TUČE NAPISAO KNJIGU VELKOG BRATA NA KNJIŽEVNOST MLADE RIBE HVATA DA ČITAJU NAREDBU IM DAO SVI ŠTO FALE KEŠA IM DODAO KO NE ČITA NE DOBI NI SIĆE NELOJALNIM ON UKIDA I PIĆE STRAHOM VLADA ZNA DA SRANJA BIĆE S POLICIJOM PUCA U MLADIĆE PRISKUŠKUJE I SA TORNJA GLEDA VELIKO OKO SAMO KOSA SEDA DOK NA SILU MLADE RIBE SVLAČI NEPOSLUŠNE NA POLIGRAF KAČI SVE JE SANJO DOK JE BIO MALI AL JE ZNAO DA MU KEŠA FALI PA ZAVRŠI ON PRESTIŽN ŠKOLE DA BI DOŠO DO VELIKE LOVE MAŠTAJUĆI O STARAČKOM BLUDU ON OPLJAČKAO CELOG MESTA RUDU AL OD BLAGA I OD BESA PUČE POČE ŽENE PO MESTU DA TUČE PA POKUŠA BOŽANSTVO DA SPASI REPRESIVNOM MEROM FEJSBUK DA UGASI DIJAGNOZA TEŠKA CEO NAROD STRADA HTEO JE BOŽANSTVO PLJAČKAŠ RUDNOG BLAGA UMISLIO ŽIVOTA MI MOGA POČO GLUMIT MILIĆKOG BOGA TUČE BIJE ZA ZAKON NEMARI ODLEPIO MANIRAJKAN STARI

ODGOVORITE