Србија на Свјетском првенству без четири најбоље!

Квартет репрезентативки рекао "НЕ" селектору Саши Бошковићу, сазнао је дневни лист "Спорт".

Остали спортови 05.11.2015 | 23:45
Србија на Свјетском првенству без четири најбоље!

Шансе да се женска рукометна репрезентација Србије пласира на Олимпијске игре у Рио драстично су смањене овог четвртка. Такорећи, сведене су на промиле.

Андреа Лекић, Сања Дамњановић, Катарина Томашевић и Драгана Цвијић остале су доследне ставу да неће играти за репрезентацију док је Саша Бошковић селектор. Њихов конфликт траје од Европског првенства у Хрватској и Мађарској, где је наш тим доживео фијаско ('освојио' претпоследње место) и очигледно ће тај сукоб имати најтежу могућу последицу по олимпијски сан Српкиња.

Ко је у праву, где је све селектор правио грешке и да ли оне имају право да га смењују - ствар је о којој се може расправљати и полемисати. Са друге стране, апсолутно нема дилеме да је изгубљена вера у то да би српски тим могао да се домогне Бразила и највећег празника спорта.

Одговорни и одговорне су на свим странама овог сукоба.

Дневни лист "Спорт" објавио је да је постојала искра наде да ће се у среду догодити преокрет и да ће четири најбоље играчице ипак наступити на Светском првенству у Данској (5-20. децембар), квалификационом за Рио, али је и та искра брзо нестала.

"Уследила су четири 'НЕ'. Неки одговори су били одречни и бритки као сабља, а неки су испратиле сузе и јецаји. Девојкама је тешко, немогуће било, да наставе сарадњу са Сашом Бошковићем, због кога су пре седам месеци и одлучиле да напусте национални тим. Изгледа да се још тада прешла линија после које се више није могло назад. Још тада је било јасно: Или он, или он", пише у тексту.

Према истом извору, ових дана се размишљало и о кажнајвању четири девојке, иако је играње у репрезентацији добровољан чин.

А не тако давно, наше девојке биле су четврте у Европи и друге на свету...

У Данској ће шампион директно на ОИ, али ће осалих шест репрезентација (од 2. до 7. места) директно изборити пласман на квалификационе турнире. Добро, постоји и нека шанса да се по континенталном пласману домогну предолимпијских турнира.

Коментари / 0

Оставите коментар