Srbija na Svjetskom prvenstvu bez četiri najbolje!

Kvartet reprezentativki rekao "NE" selektoru Saši Boškoviću, saznao je dnevni list "Sport".

Ostali sportovi 05.11.2015 | 23:45
Srbija na Svjetskom prvenstvu bez četiri najbolje!

Šanse da se ženska rukometna reprezentacija Srbije plasira na Olimpijske igre u Rio drastično su smanjene ovog četvrtka. Takoreći, svedene su na promile.

Andrea Lekić, Sanja Damnjanović, Katarina Tomašević i Dragana Cvijić ostale su dosledne stavu da neće igrati za reprezentaciju dok je Saša Bošković selektor. Njihov konflikt traje od Evropskog prvenstva u Hrvatskoj i Mađarskoj, gde je naš tim doživeo fijasko ('osvojio' pretposlednje mesto) i očigledno će taj sukob imati najtežu moguću posledicu po olimpijski san Srpkinja.

Ko je u pravu, gde je sve selektor pravio greške i da li one imaju pravo da ga smenjuju - stvar je o kojoj se može raspravljati i polemisati. Sa druge strane, apsolutno nema dileme da je izgubljena vera u to da bi srpski tim mogao da se domogne Brazila i najvećeg praznika sporta.

Odgovorni i odgovorne su na svim stranama ovog sukoba.

Dnevni list "Sport" objavio je da je postojala iskra nade da će se u sredu dogoditi preokret i da će četiri najbolje igračice ipak nastupiti na Svetskom prvenstvu u Danskoj (5-20. decembar), kvalifikacionom za Rio, ali je i ta iskra brzo nestala.

"Usledila su četiri 'NE'. Neki odgovori su bili odrečni i britki kao sablja, a neki su ispratile suze i jecaji. Devojkama je teško, nemoguće bilo, da nastave saradnju sa Sašom Boškovićem, zbog koga su pre sedam meseci i odlučile da napuste nacionalni tim. Izgleda da se još tada prešla linija posle koje se više nije moglo nazad. Još tada je bilo jasno: Ili on, ili on", piše u tekstu.

Prema istom izvoru, ovih dana se razmišljalo i o kažnajvanju četiri devojke, iako je igranje u reprezentaciji dobrovoljan čin.

A ne tako davno, naše devojke bile su četvrte u Evropi i druge na svetu...

U Danskoj će šampion direktno na OI, ali će osalih šest reprezentacija (od 2. do 7. mesta) direktno izboriti plasman na kvalifikacione turnire. Dobro, postoji i neka šansa da se po kontinentalnom plasmanu domognu predolimpijskih turnira.

Komentari / 0

Ostavite komentar