СП 2017.: БиХ - Словачка 29:25, реакције - Хвала Тузлацима!

Селектор рукометаша Босне и Херцеговине Драган Марковић задовољан је освојеним бодовима на старту квалификација за Мундијал 2017. године у Француској. 

Остали спортови 05.11.2015 | 13:00
СП 2017.: БиХ - Словачка 29:25, реакције - Хвала Тузлацима!

Његови "змајеви" су у сриједу у крцатом тузланском "мејдану" савладали Словачку 29:25 (14:14) тек у посљедњих 10 минута сусрета и засјели на челну позицију Групе 1.

"Очекивао сам тешку утакмицу, знао сам да ћемо имати проблема, али смо успјели да заиграмо много бољу одбрану у другом дијелу и на крају стигли до заслуженог тријумфа", рекао је селектор БиХ.

За његов тим нема одмора јер већ у недјељу гостују у Литванији, која је дужник "змајевима" из претходних квалификација за Европско првенство у Пољској. Литванци су вечерас побиједили тзв. селекцију Косова у Приштини резултатом 30:26.

"Било је само четири разлике? Нисам знао, мислио сам да ће бити више. Али, небитно, ми сигурно идемо у Литванију да им се равенширамо за поразе у претходним квалификацијама", нагласио је популарни Марка.

Најефикаснији рукометаши Босне и Херцеговине, који су славили против Словачке на старту квалификација за Свјетско првенство 2017. године у Француској, били су капитен Никола Прце са девет голова и Дејан Малиновић са три поготка мање.

"Змајеви" су у посљедњих 10 минута на крилима Прцеа, Малиновића и голмана Марија Блажевића сломили отпор словачког тима и уписали прве бодове у оквиру Групе 1 квалификација за Мундијал.

"Било је тешко, требала нам је ова побједа због свега што се у посљедње вријеме догађало око репрезентације, коју смо на срећу остварили. Вјерујем заслужено. Одушевљен сам Тузлацима и нисам могао да вјерујем колико је људи дошло да нас бодри вечерас", изјавио је капитен "змајева" након побједе у "Мејдану".

"Напад нам је доста добро ишао, одбрана није баш била на нивоу у првом дијелу, али кад се разбранио Марио Блажевић, то нас је 'дигло' и стварно било велики вјетар у леђа. Све у свему мислим да смо заслужено побиједили", рекао је Никола Прце.

О сусрету са Литванцима у недјељу очекује да ће се БиХ реванширати за претходне квалификације, али је такође очекивао убједљивију побједу Литваније у Приштини.

"Тешко ће бити, али овај меч је показао свјетло на крају тунела. Мени је изненађење само четири разлике на Косову, али имамо с Литванцима негативан скор, два пута су нас добили и морамо бити сто посто горе да им се реванширамо".

Сличног мишљења био је и Дејан Малиновић.

"Веома тежак меч, никако да преломимо, тек смо у поссљедњих 10 минута у том успјели. Ова побједа је резултат цијелог тима, можда смо Прце и ја дали највише голова, али свако од нас је дао свој допринос побједи", рекао је Малиновић и додао да "змајеви" морају да врате дуг Литванцима.

"Они су нас спријечили да одемо на Европско првенство".

Коментари / 0

Оставите коментар