SP 2017.: BiH - Slovačka 29:25, reakcije - Hvala Tuzlacima!

Selektor rukometaša Bosne i Hercegovine Dragan Marković zadovoljan je osvojenim bodovima na startu kvalifikacija za Mundijal 2017. godine u Francuskoj. 

Ostali sportovi 05.11.2015 | 13:00
SP 2017.: BiH - Slovačka 29:25, reakcije - Hvala Tuzlacima!

Njegovi "zmajevi" su u srijedu u krcatom tuzlanskom "mejdanu" savladali Slovačku 29:25 (14:14) tek u posljednjih 10 minuta susreta i zasjeli na čelnu poziciju Grupe 1.

"Očekivao sam tešku utakmicu, znao sam da ćemo imati problema, ali smo uspjeli da zaigramo mnogo bolju odbranu u drugom dijelu i na kraju stigli do zasluženog trijumfa", rekao je selektor BiH.

Za njegov tim nema odmora jer već u nedjelju gostuju u Litvaniji, koja je dužnik "zmajevima" iz prethodnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Poljskoj. Litvanci su večeras pobijedili tzv. selekciju Kosova u Prištini rezultatom 30:26.

"Bilo je samo četiri razlike? Nisam znao, mislio sam da će biti više. Ali, nebitno, mi sigurno idemo u Litvaniju da im se ravenširamo za poraze u prethodnim kvalifikacijama", naglasio je popularni Marka.

Najefikasniji rukometaši Bosne i Hercegovine, koji su slavili protiv Slovačke na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2017. godine u Francuskoj, bili su kapiten Nikola Prce sa devet golova i Dejan Malinović sa tri pogotka manje.

"Zmajevi" su u posljednjih 10 minuta na krilima Prcea, Malinovića i golmana Marija Blaževića slomili otpor slovačkog tima i upisali prve bodove u okviru Grupe 1 kvalifikacija za Mundijal.

"Bilo je teško, trebala nam je ova pobjeda zbog svega što se u posljednje vrijeme događalo oko reprezentacije, koju smo na sreću ostvarili. Vjerujem zasluženo. Oduševljen sam Tuzlacima i nisam mogao da vjerujem koliko je ljudi došlo da nas bodri večeras", izjavio je kapiten "zmajeva" nakon pobjede u "Mejdanu".

"Napad nam je dosta dobro išao, odbrana nije baš bila na nivou u prvom dijelu, ali kad se razbranio Mario Blažević, to nas je 'diglo' i stvarno bilo veliki vjetar u leđa. Sve u svemu mislim da smo zasluženo pobijedili", rekao je Nikola Prce.

O susretu sa Litvancima u nedjelju očekuje da će se BiH revanširati za prethodne kvalifikacije, ali je takođe očekivao ubjedljiviju pobjedu Litvanije u Prištini.

"Teško će biti, ali ovaj meč je pokazao svjetlo na kraju tunela. Meni je iznenađenje samo četiri razlike na Kosovu, ali imamo s Litvancima negativan skor, dva puta su nas dobili i moramo biti sto posto gore da im se revanširamo".

Sličnog mišljenja bio je i Dejan Malinović.

"Veoma težak meč, nikako da prelomimo, tek smo u possljednjih 10 minuta u tom uspjeli. Ova pobjeda je rezultat cijelog tima, možda smo Prce i ja dali najviše golova, ali svako od nas je dao svoj doprinos pobjedi", rekao je Malinović i dodao da "zmajevi" moraju da vrate dug Litvancima.

"Oni su nas spriječili da odemo na Evropsko prvenstvo".

Komentari / 0

Ostavite komentar