Уставни суд дугује граду Бањалуци

Бања Лука због неизмирених обавеза институција и организација које бесплатно користе просторије града потражују милионски износ.

Република Српска 04.11.2015 | 19:30
Уставни суд дугује граду Бањалуци

Бањалуци највише дугују републичке институције, у дуговима за неизмирене обавезе, признали су на посљедњој градској скупштини предњаче Уставни суд Српске и Архив Републике Српске.

Градске власти покушале су на скупштини да прогурају отпис тих дугова али је Одлука о томе у посљедњи час повучена дијелом због неизвјесне подршке одборника.

Поента је у томе да је град овим установама бесплатно уступио просторије, али да за њих плаћа ПДВ држави а не успијева наплатити тај износ од установа које бесплатно користе градске просторије.

Опозиција је најавила да ће реаговати правно уколико град одлучи да овим установама отпише дуговања.

Уставни суд Српске очигледно са Бањалуком има одличну сарадњу.

Бања Лука је овој институцији у фебруару одлуком скупштине поклонила око 2000 квадрата земљишта у центру града, вриједног око 2 милиона марака.

Обавеза плаћања ПДВ-а предвидјена је правилником о измјенама Закона о ПДВ-у.

Из управе за индиректно опорезивање најавили су могућност да државни органи убудуће могу бити ослободјени плаћања ПДВ-а само када простор без накнаде дају установама и организацијама чији су оснивачи.

Погледајте прилог из Дневника 2 БН ТВ

БН ТВ

 

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

вупер

05.11.2015 07:06

Тим дугом це се градити нова зграда уставног суда

ОДГОВОРИТЕ