Делије и БББ се јуре по Пиреју и Атини!

Сукоби навијача обележили су ово коло Лиге шампиона широм Европе, а посебно је напето ове ноћи у Атини и Пиреју.

Фудбал 04.11.2015 | 16:00
Делије и БББ се јуре по Пиреју и Атини!

Хулигани поново на великој сцени.

И то не само на овим, балканским просторима, већ и широм Европее.

Утакмице 4. кола фудбалске Лиге шампиона обележене су бројним сукобима навијача широм Европе, а најдраматичније је у Атини, где је више од 500 маскираних хулигана марширало улицама грчке престонице.

Како преноси портал индеx.хр, полиција у Атини на ногама је још од понедељка пред сутрашњи дуел између Олимпијакоса и загребачког Динама.

Спроводе рације по хотелима и извлаче навијачи два клуба, на улицама горе таксији и марширају хорде хулигана с палицама, а грчки медији из сата у сат јављају паничне информације.

Наводи се да су сукоби очекивани, јер су око 100 навијача Динама угостили навијачи Панатинаикоса, док је са присталицама највећег ривала Олимпијакоса заједно око 150 српских навијача "делија" из братског клуба Црвене звезде.

Очекује са да у грчку престоницу стигне још око 300 "делија" пред утакмицу која се игра у Пиреју од 20.45 сати.

Више од 40 хулигана је ухапшено.

Према информацијама до којих је дошао МОНДО, међусобне "потраге" и даље трају у престоници Грчке, како у центру града, тако и у луци, Пиреју.

У Севиљи је дошло до жестоке туче између присталица домаћег клуба и Манчестер Ситија уочи утакмице која је играна синоћ.

Група од око 50 маскираних хулигана упала је у један локал и напала енглеске навијаче, а у општем метежу коришћене су палице и инвентар, чак и ножеви.

Причињена је велика материјална штета и оштећено је и неколико аутомобила након што је туча настављена и на улици.

У сукобу је повређено неколико навијача Манчестер Ситија, најтеже једна девојка, која је са озледама главе пребачена у болницу.

Ништа боље није ни у Лавову, где је украјински Шахтјор играо против Малмеа.

Присталице Шахтјора су пре меча претукле навијаче шведског клуба, од којих је један задобио повреде главе.

Коментари / 0

Оставите коментар