Delije i BBB se jure po Pireju i Atini!

Sukobi navijača obeležili su ovo kolo Lige šampiona širom Evrope, a posebno je napeto ove noći u Atini i Pireju.

Fudbal 04.11.2015 | 16:00
Delije i BBB se jure po Pireju i Atini!

Huligani ponovo na velikoj sceni.

I to ne samo na ovim, balkanskim prostorima, već i širom Evropee.

Utakmice 4. kola fudbalske Lige šampiona obeležene su brojnim sukobima navijača širom Evrope, a najdramatičnije je u Atini, gde je više od 500 maskiranih huligana marširalo ulicama grčke prestonice.

Kako prenosi portal index.hr, policija u Atini na nogama je još od ponedeljka pred sutrašnji duel između Olimpijakosa i zagrebačkog Dinama.

Sprovode racije po hotelima i izvlače navijači dva kluba, na ulicama gore taksiji i marširaju horde huligana s palicama, a grčki mediji iz sata u sat javljaju panične informacije.

Navodi se da su sukobi očekivani, jer su oko 100 navijača Dinama ugostili navijači Panatinaikosa, dok je sa pristalicama najvećeg rivala Olimpijakosa zajedno oko 150 srpskih navijača "delija" iz bratskog kluba Crvene zvezde.

Očekuje sa da u grčku prestonicu stigne još oko 300 "delija" pred utakmicu koja se igra u Pireju od 20.45 sati.

Više od 40 huligana je uhapšeno.

Prema informacijama do kojih je došao MONDO, međusobne "potrage" i dalje traju u prestonici Grčke, kako u centru grada, tako i u luci, Pireju.

U Sevilji je došlo do žestoke tuče između pristalica domaćeg kluba i Mančester Sitija uoči utakmice koja je igrana sinoć.

Grupa od oko 50 maskiranih huligana upala je u jedan lokal i napala engleske navijače, a u opštem metežu korišćene su palice i inventar, čak i noževi.

Pričinjena je velika materijalna šteta i oštećeno je i nekoliko automobila nakon što je tuča nastavljena i na ulici.

U sukobu je povređeno nekoliko navijača Mančester Sitija, najteže jedna devojka, koja je sa ozledama glave prebačena u bolnicu.

Ništa bolje nije ni u Lavovu, gde je ukrajinski Šahtjor igrao protiv Malmea.

Pristalice Šahtjora su pre meča pretukle navijače švedskog kluba, od kojih je jedan zadobio povrede glave.

Komentari / 0

Ostavite komentar