Стјепановић: Мислим да ћу пливати још брже!

После два освојена сребра на Светском купу у Дохи, најбољи српски пливач Велимир Стјепановић спреман је за ново такмичење из тог ранга.

Остали спортови 05.11.2015 | 19:00
Стјепановић: Мислим да ћу пливати још брже!

У петак и суботу учествоваће на Светском купу у Дубаију, где ће се појавити чак 440 пливача из 56 земаља широм света.

Уз њих, још 350 такмичара из локалних клубова добиће прилику да се бори за медаље.

“Мислим да цу пливати брже на 200 и 400 метара краул него у Дохи. Има неколико места где сам лоше отпливао, тако да постоји простор да се поправи време. Подижем форму и очекујем добре резултате. Ипак, конкуренција је огромна, нијансе одлучују и све је могуће. Почев од тога да не обезбедите пласман у финале, до освајања златне медаље. Свако одличје је зато изузетан успех“, рекао је Стјепановић.

У мушкој конкуренцији, поред Велимира, Србију ће на базенима Хамдан комплекса представљати још Чаба Силађи, Иван Ленђер и Стефан Шорак.

“Србија у малом, на задовољство свих нас. Мислим да ће бити много српских навијача, позивам све који живе у Дубаију да дођу да нас подрже. То ће много да нам значи и пливаћемо брже због тога. Добро је што имамо малу српску пливачку екипу овде, дружимо се, држимо заједно и бодримо једни друге. Ми смо као породица“, истиче Стјепановић, који би требало да плива у дисциплинама 200м краул, 400м краул и 1500м.

Такмичење на Светским куповима траје два дана. Ујутро су квалификације, а финала су на распореду касно поподне по средњоевропском времену.

Коментари / 0

Оставите коментар