Stjepanović: Mislim da ću plivati još brže!

Posle dva osvojena srebra na Svetskom kupu u Dohi, najbolji srpski plivač Velimir Stjepanović spreman je za novo takmičenje iz tog ranga.

Ostali sportovi 05.11.2015 | 19:00
Stjepanović: Mislim da ću plivati još brže!

U petak i subotu učestvovaće na Svetskom kupu u Dubaiju, gde će se pojaviti čak 440 plivača iz 56 zemalja širom sveta.

Uz njih, još 350 takmičara iz lokalnih klubova dobiće priliku da se bori za medalje.

“Mislim da cu plivati brže na 200 i 400 metara kraul nego u Dohi. Ima nekoliko mesta gde sam loše otplivao, tako da postoji prostor da se popravi vreme. Podižem formu i očekujem dobre rezultate. Ipak, konkurencija je ogromna, nijanse odlučuju i sve je moguće. Počev od toga da ne obezbedite plasman u finale, do osvajanja zlatne medalje. Svako odličje je zato izuzetan uspeh“, rekao je Stjepanović.

U muškoj konkurenciji, pored Velimira, Srbiju će na bazenima Hamdan kompleksa predstavljati još Čaba Silađi, Ivan Lenđer i Stefan Šorak.

“Srbija u malom, na zadovoljstvo svih nas. Mislim da će biti mnogo srpskih navijača, pozivam sve koji žive u Dubaiju da dođu da nas podrže. To će mnogo da nam znači i plivaćemo brže zbog toga. Dobro je što imamo malu srpsku plivačku ekipu ovde, družimo se, držimo zajedno i bodrimo jedni druge. Mi smo kao porodica“, ističe Stjepanović, koji bi trebalo da pliva u disciplinama 200m kraul, 400m kraul i 1500m.

Takmičenje na Svetskim kupovima traje dva dana. Ujutro su kvalifikacije, a finala su na rasporedu kasno popodne po srednjoevropskom vremenu.

Komentari / 0

Ostavite komentar