Париз: Виктор, Ноле и Ћорић сигурни на старту!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић успешно је започео одбрану титуле на Мастерсу у Паризу победом над Томажом Белучијем у другом колу, док је Виктор Троицки победио Џека Сока из САД са 6:2, 6:3. Борна Ћорић победио је Фернанда Вердаска, док је Лукаш Росол осигурао нови дуел са Рафаелом Надалом, у мечевима другог кола Мастерса у Паризу.

Тенис 04.11.2015 | 11:00
Париз: Виктор, Ноле и Ћорић сигурни на старту!

Ђоковић није блистао у првом наступу у Француској престоници, али је успео да заврши посао у два сета – 7:5, 6:3.

Леворуког Бразилца Новак је добио и у петом међусобном дуелу, а трећем ове сезоне после тријумфа у Монтреалу (6:3, 7:6) и Риму (5:7, 6.2, 6:3).

Ђоковић брани титулу у Паризу, а покушаће и да постане први тенисер са шест освојених Мастерса у сезони.

Дуел који је трајао нешто више од сат и по времена Ђоковић није отворио на најбољи начин – пропустио је брејк шансу у четвртом гему, да би већ у следећем претрпео брејк. Ипак, одмах је узвратио, али је Белучи није предавао.

Иако се очекивало да у другом делу игре има много лакши посао, Томаж је поново отежао нашем тенисеру. Одлично је сервирао све до 3:3, када му је Новак „украо“ гем и потом рутински завршио меч.

Новак није био на нивоу као током турнеје по Кини, што је и нормално после паузе од две недеље. Имао је укупно 25 винера и 24 неизнуђене грешке, али уз солидне проценте код сервиса. Са друге стране, Бразилац је био у „дебелом“ минуту – 13:26.

Мастерс у Паризу игра се за укупан наградни фонд од 3,83 милиона евра.

Ћорић је још једном показао да воли да игра у дворанским условима и славио је против Вердаска са два пута по 6:4.

Борна је дошао до првог сета брејком у финишу, док је у другом начинио преокрет и серијом о четири гема стигао до тријумфа и дуела са другим носиоцем Ендијем Маријем.

Лукаш Росол поново ће играти против Рафаела Надала захваљујући победи над Гиљермом Гарсија-Лопесом у три сета. Чех је постао познат када је избацио Шпанца са Вимблдона 2012. године, а њих двојица су се срели и прошле недеље у Базелу.

Тада је Росол имао добијен меч, али се Рафа извукао, а потом је уследио и мањи вербални сукоб двојице тенисера преко медија, због одуговлачења између поена. То је био четврти међусобни дуел Надала и Росола и трећа победа ’Бика са Маљорке’.

Давид Ферер био је сигуран против Александра Долгополова са 6:2, 6:2, док је највеће изненађење дана направио домаћи играч Едуар Роже-Васлан. Француз је после велике борбе елиминисао Ива Карловића, а интересантан је податак да је добио оба тај брејка – 4:6, 7:6 (7-1), 7:6 (7-5).

Четврти фаворит на турниру Стан Вавринка избацио је Бернарда Томића резултатом 6:3, 7:6 (8-6), док су осим Виктора Троицког, тријумфе остварили и Жереми Шарди и Роберто Баутиста-Агут.

Први сет Виктор је добио мање-више рутински, уз много грешака Американца, у другом се Сок на тренутак тргнуо и брејком повео са 3:2, али онда је Виктор везао четири гема и дошао до тријумфа.

Истина, било је проблема у последњем гему, када је Виктор од 40:0 изгубио четири поена, али је на брејк лопти сјајно одсервирао и потом победио играча који је прошле недеље играо полуфинале у Базелу.

Српски тенисер имао је 22 винера и 10 неизнуђених грешака, док је Сок имао 14 директних поена и 27 грешака.

Викторов следећи ривал биће Фелисијано Лопес, којег је српски тенисер савладао у једином међусобном окршају.

У другу рунду већ се пласирао Душан Лајовић, тамо га чека Давид Гофан.

Коментари / 0

Оставите коментар