Pariz: Viktor, Nole i Ćorić sigurni na startu!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno je započeo odbranu titule na Mastersu u Parizu pobedom nad Tomažom Belučijem u drugom kolu, dok je Viktor Troicki pobedio Džeka Soka iz SAD sa 6:2, 6:3. Borna Ćorić pobedio je Fernanda Verdaska, dok je Lukaš Rosol osigurao novi duel sa Rafaelom Nadalom, u mečevima drugog kola Mastersa u Parizu.

Tenis 04.11.2015 | 11:00
Pariz: Viktor, Nole i Ćorić sigurni na startu!

Đoković nije blistao u prvom nastupu u Francuskoj prestonici, ali je uspeo da završi posao u dva seta – 7:5, 6:3.

Levorukog Brazilca Novak je dobio i u petom međusobnom duelu, a trećem ove sezone posle trijumfa u Montrealu (6:3, 7:6) i Rimu (5:7, 6.2, 6:3).

Đoković brani titulu u Parizu, a pokušaće i da postane prvi teniser sa šest osvojenih Mastersa u sezoni.

Duel koji je trajao nešto više od sat i po vremena Đoković nije otvorio na najbolji način – propustio je brejk šansu u četvrtom gemu, da bi već u sledećem pretrpeo brejk. Ipak, odmah je uzvratio, ali je Beluči nije predavao.

Iako se očekivalo da u drugom delu igre ima mnogo lakši posao, Tomaž je ponovo otežao našem teniseru. Odlično je servirao sve do 3:3, kada mu je Novak „ukrao“ gem i potom rutinski završio meč.

Novak nije bio na nivou kao tokom turneje po Kini, što je i normalno posle pauze od dve nedelje. Imao je ukupno 25 vinera i 24 neiznuđene greške, ali uz solidne procente kod servisa. Sa druge strane, Brazilac je bio u „debelom“ minutu – 13:26.

Masters u Parizu igra se za ukupan nagradni fond od 3,83 miliona evra.

Ćorić je još jednom pokazao da voli da igra u dvoranskim uslovima i slavio je protiv Verdaska sa dva puta po 6:4.

Borna je došao do prvog seta brejkom u finišu, dok je u drugom načinio preokret i serijom o četiri gema stigao do trijumfa i duela sa drugim nosiocem Endijem Marijem.

Lukaš Rosol ponovo će igrati protiv Rafaela Nadala zahvaljujući pobedi nad Giljermom Garsija-Lopesom u tri seta. Čeh je postao poznat kada je izbacio Španca sa Vimbldona 2012. godine, a njih dvojica su se sreli i prošle nedelje u Bazelu.

Tada je Rosol imao dobijen meč, ali se Rafa izvukao, a potom je usledio i manji verbalni sukob dvojice tenisera preko medija, zbog odugovlačenja između poena. To je bio četvrti međusobni duel Nadala i Rosola i treća pobeda ’Bika sa Maljorke’.

David Ferer bio je siguran protiv Aleksandra Dolgopolova sa 6:2, 6:2, dok je najveće iznenađenje dana napravio domaći igrač Eduar Rože-Vaslan. Francuz je posle velike borbe eliminisao Iva Karlovića, a interesantan je podatak da je dobio oba taj brejka – 4:6, 7:6 (7-1), 7:6 (7-5).

Četvrti favorit na turniru Stan Vavrinka izbacio je Bernarda Tomića rezultatom 6:3, 7:6 (8-6), dok su osim Viktora Troickog, trijumfe ostvarili i Žeremi Šardi i Roberto Bautista-Agut.

Prvi set Viktor je dobio manje-više rutinski, uz mnogo grešaka Amerikanca, u drugom se Sok na trenutak trgnuo i brejkom poveo sa 3:2, ali onda je Viktor vezao četiri gema i došao do trijumfa.

Istina, bilo je problema u poslednjem gemu, kada je Viktor od 40:0 izgubio četiri poena, ali je na brejk lopti sjajno odservirao i potom pobedio igrača koji je prošle nedelje igrao polufinale u Bazelu.

Srpski teniser imao je 22 vinera i 10 neiznuđenih grešaka, dok je Sok imao 14 direktnih poena i 27 grešaka.

Viktorov sledeći rival biće Felisijano Lopes, kojeg je srpski teniser savladao u jedinom međusobnom okršaju.

U drugu rundu već se plasirao Dušan Lajović, tamo ga čeka David Gofan.

Komentari / 0

Ostavite komentar