"Казнити сваког ко нападне новинара"

Висока представница ЕУ за спољну политику и безбједност Федерика Могерини затражила да се новинарима обезбиједи да без страха обављају свој посао, а да они који их нападају буду приведени правди.

Свијет 03.11.2015 | 07:40
"Казнити сваког ко нападне новинара"

"Напади на новинаре нису само напади на жртве, већ на слободу изражавања и слободу медија", поручила је Могерини поводом Међународног дана за укидање некажњивости злочина према новинарима. Истраживања показују да мање од десет одсто напада на новинаре широм свијета уопште стигне до суда, а проценат осуђених починилаца је још мањи, због чега је 2. новембар проглашен даном за укидање такве праксе.

"ЕУ очекује од државних власти да у потпуности поштују своје међународне обавезе да ефикасно, брзо и на независтан начин истраже злочине против новинара и да обезбиједе да се починиоци приведу правди, без обзира да ли иза њих стоји државни органи или појединци", поручила је Могерини.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Европа 2015

03.11.2015 07:56

Тако и треба, новинари морају бити заштићени у сваком погледу, а не да им животи буду угрожени!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

03.11.2015 08:00

Пусти снови госп. Могерини...на Балкану се мало тога рјешава демократијом и договором, историја биљежи начине рјешавања...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Песимиста са покрићем

03.11.2015 08:42

А како председника казнити..??!! Има имунитет, а неће ни народ дати. Скочиће на ноге и углас повикати: не ако бога знате, председник је то, какав је такав је наш је, недајте људи..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалност

03.11.2015 13:07

Казнити свакога ко напада навинаре,а новинарима дати потпуно право да пљују по коме год стигну и објављују разне непровјерене информације и износе "бљувотине" по ономе ко им се из неког разлога недопадне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДУЛЕ НС

04.11.2015 12:14

НОВИНАРЕ ЗАСТИТИТИ ОБАВЕЗНО АЛИ ЈЕЛ ИДЕЦА МОГУ ДА ЦИТАЈУ СТАМПУ ИЛИ ЗА ЊИГ УГАСИТИ СВЕ ЈЕР НЕДО БО ДА ВИТЕ НОВИНЕ И ГЛЕДАЈУ ТВ .

ОДГОВОРИТЕ