ЕЛ: Фенер стиже у Београд послије још једног пораза!

Кошаркаши Фенербахчеа уочи дуела са Црвеном звездом Телеком поражени у великом турском дербију.

Кошарка 03.11.2015 | 17:40
ЕЛ: Фенер стиже у Београд послије још једног пораза!

У понедељак увече Истанбулом одзвања песма навијача Галатасараја. Њихови кошаркаши савладали су највећег ривала Фенербахче у последњем мечу 4. кола првенства Турске.

Домаћин је био неумољив против госта који је мимо свих очекивања забележио други узастопни пораз на домаћој сцени - 80:63 (16:16, 23:18, 22:18, 19:11)!

Претходно је екипа Жељка Обрадовића изненађујуће изгубила од Стразбура, па од од Коње, али је и савладала Реал Мадрид, тако да ће бити изузетно занимљиво видети у каквом стању ће дочекати дуел са Црвеном звездом Телеком наредног петка (20.00) у београдској Комбанк арени.

Додатан проблем за Жељка Обрадовића свакако би могло да буде неиграње Пера Антића, који је пропустио овај меч.

Преломни тренуци дербија одиграли су се у првом делу треће четвртине, када је Галатасарај серијом 10:0 побегао ривалу са 39:34 на 49:34.

Већи део утакмице Фенерови играчи имали су проблеме у нападу, а једини расположен био је Богдан Богдановић који је меч завршио са 15 поена, али их је 10 постигао у прве две четвртине (на полувремену имао шут за три 2/2). Исти учинак на супротној страни имао је Владимир Мицов, такође постигавши 10 поена у првом полувремену.

Никола Калинић је уписао свега пет поена.

Галатасарај је славио и у претходном дербију у првенству, играном прошле сезоне, када је у тиму због финансијских проблема било само шест играча, тако да ће најновији пораз само повећати нервозу код навијача жуто-плавих.

Коментари / 0

Оставите коментар