EL: Fener stiže u Beograd poslije još jednog poraza!

Košarkaši Fenerbahčea uoči duela sa Crvenom zvezdom Telekom poraženi u velikom turskom derbiju.

Košarka 03.11.2015 | 17:40
EL: Fener stiže u Beograd poslije još jednog poraza!

U ponedeljak uveče Istanbulom odzvanja pesma navijača Galatasaraja. Njihovi košarkaši savladali su najvećeg rivala Fenerbahče u poslednjem meču 4. kola prvenstva Turske.

Domaćin je bio neumoljiv protiv gosta koji je mimo svih očekivanja zabeležio drugi uzastopni poraz na domaćoj sceni - 80:63 (16:16, 23:18, 22:18, 19:11)!

Prethodno je ekipa Željka Obradovića iznenađujuće izgubila od Strazbura, pa od od Konje, ali je i savladala Real Madrid, tako da će biti izuzetno zanimljivo videti u kakvom stanju će dočekati duel sa Crvenom zvezdom Telekom narednog petka (20.00) u beogradskoj Kombank areni.

Dodatan problem za Željka Obradovića svakako bi moglo da bude neigranje Pera Antića, koji je propustio ovaj meč.

Prelomni trenuci derbija odigrali su se u prvom delu treće četvrtine, kada je Galatasaraj serijom 10:0 pobegao rivalu sa 39:34 na 49:34.

Veći deo utakmice Fenerovi igrači imali su probleme u napadu, a jedini raspoložen bio je Bogdan Bogdanović koji je meč završio sa 15 poena, ali ih je 10 postigao u prve dve četvrtine (na poluvremenu imao šut za tri 2/2). Isti učinak na suprotnoj strani imao je Vladimir Micov, takođe postigavši 10 poena u prvom poluvremenu.

Nikola Kalinić je upisao svega pet poena.

Galatasaraj je slavio i u prethodnom derbiju u prvenstvu, igranom prošle sezone, kada je u timu zbog finansijskih problema bilo samo šest igrača, tako da će najnoviji poraz samo povećati nervozu kod navijača žuto-plavih.

Komentari / 0

Ostavite komentar