Бенфика: Андрији Живковићу уговор на пет година!

Председник Бенфике завршио посао! Партизан, по свему судећи, у јануару остаје без најбољег играча!

Фудбал 03.11.2015 | 08:40
Бенфика: Андрији Живковићу уговор на пет година!

Изгледа да ће пресинг Бенфике на управу Партизана дати резултат. Андрија Живковић је све ближе лисабонским Орловима, у чије гнездо би могао да слети већ у јануару.

Тако пише португалски Рекорд, уверавајући да је председник Бенфике Луис Филипе Вијеира средином октобра боравио у Београду како би утаначио детаље сарадње са крилним везистом. Према информацијама из Лисабона, Вијеира је пред гостовање његовог клуба Галатасарају у Лиги шампиона, свртаио до Србије и пред Живковића ставио петогодишњи уговор. Једина дилема остаје да ли ће се он активирати већ у јануару или у јуну наредне године.

Рекорд пише да Бенфика не жели да чека, већ да ће у предстојећем прелазном року довести најбољег фудбалера црно-белих ове сезоне, како не би ризиковала да је било ко претекне (помињали су се Валенсија, Борусија из Дортмунда, чак и Челси...). У том случају Португалци би платили Партизану обештећење, али се не наводи о којој суми је реч. Претходног лета клуб из Хумске је одбио 5.000.000 евра баш од Бенфике.

Андрија Живковић у јануару има право да почне преговоре са било којим клубом, то му дозвољавају прописи ФИФА, с обзиром да му наредног лета истиче сарадња са црно-белима, који су успели у основној намери да га задрже после блиставих издања на Мундијалиту, али ће овога пута морати да се помире са судбином. Не само да ће остати без играча, већ и без прижељкиване зараде, пошто услед накарадног уговора који је склопила претходна управа могу да рачунају тек на 25 одсто од укупне вредности трансфера.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЕТО

03.11.2015 12:44

ЕТО ПАРА МОГУ ПЛАТИТИ СТРУЈУ

ОДГОВОРИТЕ