Benfika: Andriji Živkoviću ugovor na pet godina!

Predsednik Benfike završio posao! Partizan, po svemu sudeći, u januaru ostaje bez najboljeg igrača!

Fudbal 03.11.2015 | 08:40
Benfika: Andriji Živkoviću ugovor na pet godina!

Izgleda da će presing Benfike na upravu Partizana dati rezultat. Andrija Živković je sve bliže lisabonskim Orlovima, u čije gnezdo bi mogao da sleti već u januaru.

Tako piše portugalski Rekord, uveravajući da je predsednik Benfike Luis Filipe Vijeira sredinom oktobra boravio u Beogradu kako bi utanačio detalje saradnje sa krilnim vezistom. Prema informacijama iz Lisabona, Vijeira je pred gostovanje njegovog kluba Galatasaraju u Ligi šampiona, svrtaio do Srbije i pred Živkovića stavio petogodišnji ugovor. Jedina dilema ostaje da li će se on aktivirati već u januaru ili u junu naredne godine.

Rekord piše da Benfika ne želi da čeka, već da će u predstojećem prelaznom roku dovesti najboljeg fudbalera crno-belih ove sezone, kako ne bi rizikovala da je bilo ko pretekne (pominjali su se Valensija, Borusija iz Dortmunda, čak i Čelsi...). U tom slučaju Portugalci bi platili Partizanu obeštećenje, ali se ne navodi o kojoj sumi je reč. Prethodnog leta klub iz Humske je odbio 5.000.000 evra baš od Benfike.

Andrija Živković u januaru ima pravo da počne pregovore sa bilo kojim klubom, to mu dozvoljavaju propisi FIFA, s obzirom da mu narednog leta ističe saradnja sa crno-belima, koji su uspeli u osnovnoj nameri da ga zadrže posle blistavih izdanja na Mundijalitu, ali će ovoga puta morati da se pomire sa sudbinom. Ne samo da će ostati bez igrača, već i bez priželjkivane zarade, pošto usled nakaradnog ugovora koji je sklopila prethodna uprava mogu da računaju tek na 25 odsto od ukupne vrednosti transfera.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ETO

03.11.2015 12:44

ETO PARA MOGU PLATITI STRUJU

ODGOVORITE