Човић: Радоњић има кредит код мене!

Председник црвено-белих поручио је да му није ни на крај памети да разматра отпуштање тренера због евролигашких пораза.

Кошарка 03.11.2015 | 10:20
Човић: Радоњић има кредит код мене!

"Подвлачим, не пада ми на памет да сменим тренера! Чаршија и ботови га неће бирати, него искључиво управа", конкретно је поручио у изјави за "Информер" Небојша Човић.

Одговарајући на питања о статусу тренера Звезде после пораза од Реала и Химкија у Евролиги, први човек црвено-белих рекао је:

"Сви су већ заборавили шта је Радоњић урадио прошле сезоне и да је прекинуо доминацију, да не кажем чију. Успех се овде не прашта и брзо се заборавља. Радоњић има заслужени кредит код мене. Не можете да очекујете да екипа напредује ако отпуштате тренера малтене после сваког пораза".

Дејан Радоњић најдуговечнији је тренер на Звездиној клупи у новијој клупској историји. Под његовим вођством, прошле године је освојена трипла круна, али су порази, уз проблеме са повредама и неуиграношћу, на старту нове сезоне пољуљали црвено-бели брод.

Актуелна бура није настала због резултата, јер се крећу у границама очекиваних, већ као последица лоше и углавном безвољне игре коју је шампион Србије и региона приказао на гостовању Реалу и Химкију.

"Порази нису посебно тешки, могли су да буду и гори. На срећу, нису. Црвена звезда, ма шта и како било, нема право да се брука и то мора свима да буде јасно, почевши од играча, па надаље. Прошле сезоне смо од Реала изгубили са 24 разлике. Клуб из Мадрида има буџет од 25 милиона евра, а Звездин је 2,5 милиуона. Химкијев најбољи играч Алексеј Швед годишње добија 3,4 милиона, а Тајрис Рајс 3,3 милиона евра. Кошаркаши играју за паре, а наши имају много мање плате... Подсетићу вас да су неки губили од Руса и са 42 разлике и то не тако давно", Човићев је коментар.

Упитан за промене у екипи после одласка Софоклиса Скорцанитиса и доласка Владимира Штимца, председник Звезде рекао је да се за све о евентуалном доласку нових играча пита спортски сектор.

"Појачања искључиво бира стручни штаб, али имају и они право да погреше. Најважније је да је Звезда успела да уштеди у овом случају. Приче да смо потрошили милионе на Скорцанитиса служе само да се подигне тираж новина", додао је Човић.

Коментари / 0

Оставите коментар