Čović: Radonjić ima kredit kod mene!

Predsednik crveno-belih poručio je da mu nije ni na kraj pameti da razmatra otpuštanje trenera zbog evroligaških poraza.

Košarka 03.11.2015 | 10:20
Čović: Radonjić ima kredit kod mene!

"Podvlačim, ne pada mi na pamet da smenim trenera! Čaršija i botovi ga neće birati, nego isključivo uprava", konkretno je poručio u izjavi za "Informer" Nebojša Čović.

Odgovarajući na pitanja o statusu trenera Zvezde posle poraza od Reala i Himkija u Evroligi, prvi čovek crveno-belih rekao je:

"Svi su već zaboravili šta je Radonjić uradio prošle sezone i da je prekinuo dominaciju, da ne kažem čiju. Uspeh se ovde ne prašta i brzo se zaboravlja. Radonjić ima zasluženi kredit kod mene. Ne možete da očekujete da ekipa napreduje ako otpuštate trenera maltene posle svakog poraza".

Dejan Radonjić najdugovečniji je trener na Zvezdinoj klupi u novijoj klupskoj istoriji. Pod njegovim vođstvom, prošle godine je osvojena tripla kruna, ali su porazi, uz probleme sa povredama i neuigranošću, na startu nove sezone poljuljali crveno-beli brod.

Aktuelna bura nije nastala zbog rezultata, jer se kreću u granicama očekivanih, već kao posledica loše i uglavnom bezvoljne igre koju je šampion Srbije i regiona prikazao na gostovanju Realu i Himkiju.

"Porazi nisu posebno teški, mogli su da budu i gori. Na sreću, nisu. Crvena zvezda, ma šta i kako bilo, nema pravo da se bruka i to mora svima da bude jasno, počevši od igrača, pa nadalje. Prošle sezone smo od Reala izgubili sa 24 razlike. Klub iz Madrida ima budžet od 25 miliona evra, a Zvezdin je 2,5 miliuona. Himkijev najbolji igrač Aleksej Šved godišnje dobija 3,4 miliona, a Tajris Rajs 3,3 miliona evra. Košarkaši igraju za pare, a naši imaju mnogo manje plate... Podsetiću vas da su neki gubili od Rusa i sa 42 razlike i to ne tako davno", Čovićev je komentar.

Upitan za promene u ekipi posle odlaska Sofoklisa Skorcanitisa i dolaska Vladimira Štimca, predsednik Zvezde rekao je da se za sve o eventualnom dolasku novih igrača pita sportski sektor.

"Pojačanja isključivo bira stručni štab, ali imaju i oni pravo da pogreše. Najvažnije je da je Zvezda uspela da uštedi u ovom slučaju. Priče da smo potrošili milione na Skorcanitisa služe samo da se podigne tiraž novina", dodao je Čović.

Komentari / 0

Ostavite komentar