Скоро милион избјеглица се враћа у Сирију

Прошлог мјесеца, Москва је покренула кампању бомбардовања против терористичке групе ИД која контролише већи дио Сирије и због које је на стотине хиљада људи побјегло из те државе.

Свијет 02.11.2015 | 08:35
Скоро милион избјеглица се враћа у Сирију

Многи очајни азиланти су отпутовали у Европу чамцима преко Грчке, а европске државе су до сада примиле неколико стотина хиљада имиграната.

Ипак, Русија уништава ИД са толиким успјехом да скоро милион Сиријаца жели да се врати у своју домовину, рекао је руски политичар Дмитриј Саблин, а преносе британски медији.

Сенатор који је недавно био у Сирији и разговарао са сиријским предсједником Башаром ал-Асадаом, рекао је да је Асад похвалио дјеловање руских ваздушних снага у Сирији.

„Он је рекао да су терористи сада они који бјеже из Сирије, док се избјеглице враћају“, навео је сенатор.
Руски борбени авиони су уништили 285 мета ИД-а и Ал Нусре само у протекла три дана, навели су руски медији.
Путинова војна операција је почела 30. септембра на званичан захтјев предсједника Асада, дугогодишњег савезника Русије.

Дошло је до великих промјена откад је Саблин посјетио Сирију у мају, открио је сенатор.

Он је рекао: „Људи у Сирији коначно могу да разговарају о својој будућности. Они желе поново да изграде своју државу. Људи сада могу безбједно да шетају кроз улице Дамаска, а ресторани и продавнице су отворени.“

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Абу Велики

02.11.2015 07:54

Никада се они више кући вратити неће. Љепше је у Немачкој.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

02.11.2015 08:15

Није. У Њемачкој за њих нема посла. То значи да нема ни пара. А онда ни доброг живота. У Западној Европи, они су градјани другог реда. Сирија је богата нафтом и то им омогућава висок животни стандард уз мало рада. Зато им је љепше у Сирији. А далеко љепше кад су медју својима.

Name

@реално

02.11.2015 08:43

Живи били па видјели! Баш бих волио да видим како и којим превозним средством ће их вратити.

Name

Реално

02.11.2015 09:44

Наравно, озбиљнијег повратка нема до прољећа. Током зиме ИД ће бити почишћена у Сирији а онда ће почети обнова и изградња одредјеног број станова. Те избјеглице ће након скоро годину дана потуцања по "Европи" и те како жељети да се врате у своје (нове) куће, у родни крај. Која превозна средства ће бити кориштена? Сва могућа која се иначе користе.

Name

Хаха

02.11.2015 14:43

незаписленост у Истоцној њемацкој ти је 10%,

Name

Француз

02.11.2015 10:22

Они који су досли до Европе су имали пара да додју то знаци да нису биједа из Сирије а то исто знаци да неце замјенити посао са лопатом у Њемацкој за неку удобну функцију у Сирији .. Од тих "Сиријски" избјеглица остаце Авганистанци , Пакистанци и остали Турци који су досли са фалс Сиријским пасосом ... позз

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕТЕРАН.

02.11.2015 15:47

Ајмо политичари да будете хумани, и познати усвету! Примите 200 Сиријских избјеглица.Сведно вам неки хотели зјапе празни, и школе су затворене.Па нек нас упамте бар по добром.

Name

Да

02.11.2015 21:06

Ј..о их Путин - курде

ОДГОВОРИТЕ