Има ли пара у Звезди или стварно ''немају за кафу''?!

Терзић каже да је у септембру свлачионици уплаћено 900.000 евра! Главни човек клуба са Маракане демантује тврдње тренера да у клубу нема плата и премија.

Фудбал 01.11.2015 | 12:00
Има ли пара у Звезди или стварно ''немају за кафу''?!

Када је све изгледало ружичасто, опет се црни облик надвио над Мараканом. Монолог тренера Миодрага Божовића на конференцији за медије посвећен финансијској ситуацији је подигао прашину. Црногорски стручњак је на управу клуба адресирао прозивке због неиспуњених обавеза према играчима и стручном штабу. Све подсећа на апеле Роберта Просинечког за које нико у Звезди није имао слуха…

Иако Божовићев тим блиста ове јесени, игра атрактиван фудбал и ниже победе, све што је урађено од почетка сезоне би могло да сруши као кула од карата ако се опет понове стари проблеми када је незадовољство у свлачионици због недостатка новца директно утицало на резултате.
“Није новост да Црвена Звезда има много финансијских проблема и истина је да смо сви заједно срећни због великих успеха које остварујемо. Црвена Звезда јесте у раскораку између жеља звездашке јавности и реалних могућности. Не желимо да продајемо Грујића и Катаија јер желимо шампионску титулу и Лигу шампиона, а са друге стране опет, треба нам новац за живот клуба”, каже алфа и омега клуба Звездан Терзић.

Тренер је јасно поручио да је љут на управу због неисплаћених плата и премија, а Терзић као најодговорнији тренутно у клубу објашњава каква је ситуација.
“Направили смо добар тим, добар стручни штаб, добру атмосферу и на добром смо путу ка шампионској титули. Јесте тешка финансијска ситуација у клубу јер већину прихода до којих смо долазили смо морали да усмеримо на враћање наслеђених дугова. Од прве рате од 2.000.000 евра за трансфер Рајковића у септембру, исплатили смо садашње играче и стручни стаб у износу од 900.000 евра, за обештећења клубовима за појачања 600.000 евра, платили три плате запосленима и део дуга Јагодини”.

Терзић тражи стрпљење од Божовића и играча.
“Разумемо проблеме играча, тренера и запослених у клубу али сви скупа морамо показати љубав и посвећеност према Црвеној Звезди и финансијске проблеме решавати у ходу. Ове тешкоће нас могу само ујединити да будемо још јачи и успешнији на путу ка освајању шампионске титуле”, истакао је Звездин директор у оставци.

Коментари / 0

Оставите коментар