Ima li para u Zvezdi ili stvarno ''nemaju za kafu''?!

Terzić kaže da je u septembru svlačionici uplaćeno 900.000 evra! Glavni čovek kluba sa Marakane demantuje tvrdnje trenera da u klubu nema plata i premija.

Fudbal 01.11.2015 | 12:00
Ima li para u Zvezdi ili stvarno ''nemaju za kafu''?!

Kada je sve izgledalo ružičasto, opet se crni oblik nadvio nad Marakanom. Monolog trenera Miodraga Božovića na konferenciji za medije posvećen finansijskoj situaciji je podigao prašinu. Crnogorski stručnjak je na upravu kluba adresirao prozivke zbog neispunjenih obaveza prema igračima i stručnom štabu. Sve podseća na apele Roberta Prosinečkog za koje niko u Zvezdi nije imao sluha…

Iako Božovićev tim blista ove jeseni, igra atraktivan fudbal i niže pobede, sve što je urađeno od početka sezone bi moglo da sruši kao kula od karata ako se opet ponove stari problemi kada je nezadovoljstvo u svlačionici zbog nedostatka novca direktno uticalo na rezultate.
“Nije novost da Crvena Zvezda ima mnogo finansijskih problema i istina je da smo svi zajedno srećni zbog velikih uspeha koje ostvarujemo. Crvena Zvezda jeste u raskoraku između želja zvezdaške javnosti i realnih mogućnosti. Ne želimo da prodajemo Grujića i Kataija jer želimo šampionsku titulu i Ligu šampiona, a sa druge strane opet, treba nam novac za život kluba”, kaže alfa i omega kluba Zvezdan Terzić.

Trener je jasno poručio da je ljut na upravu zbog neisplaćenih plata i premija, a Terzić kao najodgovorniji trenutno u klubu objašnjava kakva je situacija.
“Napravili smo dobar tim, dobar stručni štab, dobru atmosferu i na dobrom smo putu ka šampionskoj tituli. Jeste teška finansijska situacija u klubu jer većinu prihoda do kojih smo dolazili smo morali da usmerimo na vraćanje nasleđenih dugova. Od prve rate od 2.000.000 evra za transfer Rajkovića u septembru, isplatili smo sadašnje igrače i stručni stab u iznosu od 900.000 evra, za obeštećenja klubovima za pojačanja 600.000 evra, platili tri plate zaposlenima i deo duga Jagodini”.

Terzić traži strpljenje od Božovića i igrača.
“Razumemo probleme igrača, trenera i zaposlenih u klubu ali svi skupa moramo pokazati ljubav i posvećenost prema Crvenoj Zvezdi i finansijske probleme rešavati u hodu. Ove teškoće nas mogu samo ujediniti da budemo još jači i uspešniji na putu ka osvajanju šampionske titule”, istakao je Zvezdin direktor u ostavci.

Komentari / 0

Ostavite komentar