Након пола године, истрага и даље у току!?

Истрага о убиству полицајца Драгана Ђурића у терористичком нападу на полицијску станицу у Зворнику је у току, речено је Срни у Тужилаштву БиХ.

Босна и Херцеговина 30.10.2015 | 12:40
Након пола године, истрага и даље у току!?

"Више информација или детаља не можемо давати", рекао је портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић.

Полицајац Драган Ђурић убијен је 27. априла када је наоружани вехабија Нердин Ибрић са пушком упао у зворничку полицијску станицу и пуцао у полицајце. Том приликом рањени су полицајаци Жељко Гајић и Стево Миловановић. Полиција је успјела да савлада нападача и при томе га убила.

Нападач је, уз поклич "Алаху екбер", око 19.00 часова упао у просторије полицијске станице и одмах почео да пуца из аутоматске пушке.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић рекао је да је Тужилаштво БиХ дефинитивно оквалификовало напад у Зворнику као терористички акт.

Према наводима медија, Ибрић је прошао обуку у вехабијском кампу у Церској код Зворника у коме је често боравио и Авдулах Хасановић, који је ухапшен након терористичког напада на Полицијску станицу у Зворнику.

Хасановић је, наводно, имао контакте и са шефом Исламског центра "Ал Фуркан" из Мелбурна Харуном Мехичевићем.

Драган Ђурић рођен је 17. новембра 1967. године у Бановићима, а припадник МУП-а Републике Српске у Зворнику био је од априла 1994. године.

Ђурићевог оца Николу почетком рата убили су припадници такозване Армије БиХ у бановићком селу Жељова, одакле су поријеклом, а за тај злочин још нико није одговарао.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Векy

30.10.2015 11:48

Имате надзорне камере које су све забиљежиле. Не разумијем због чега се тај снимак не пусти у јавност. Шта то МУП РС скрива? Тај мали је био обични дрогераш, а питање је због чега је баш Ђурића убио. Надам се да ће се комплетан случај детаљно истражити и да ћемо коначно истину сазнати.

ОДГОВОРИТЕ