Nakon pola godine, istraga i dalje u toku!?

Istraga o ubistvu policajca Dragana Đurića u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku je u toku, rečeno je Srni u Tužilaštvu BiH.

Bosna i Hercegovina 30.10.2015 | 12:40
Nakon pola godine, istraga i dalje u toku!?

"Više informacija ili detalja ne možemo davati", rekao je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Policajac Dragan Đurić ubijen je 27. aprila kada je naoružani vehabija Nerdin Ibrić sa puškom upao u zvorničku policijsku stanicu i pucao u policajce. Tom prilikom ranjeni su policajaci Željko Gajić i Stevo Milovanović. Policija je uspjela da savlada napadača i pri tome ga ubila.

Napadač je, uz poklič "Alahu ekber", oko 19.00 časova upao u prostorije policijske stanice i odmah počeo da puca iz automatske puške.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić rekao je da je Tužilaštvo BiH definitivno okvalifikovalo napad u Zvorniku kao teroristički akt.

Prema navodima medija, Ibrić je prošao obuku u vehabijskom kampu u Cerskoj kod Zvornika u kome je često boravio i Avdulah Hasanović, koji je uhapšen nakon terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku.

Hasanović je, navodno, imao kontakte i sa šefom Islamskog centra "Al Furkan" iz Melburna Harunom Mehičevićem.

Dragan Đurić rođen je 17. novembra 1967. godine u Banovićima, a pripadnik MUP-a Republike Srpske u Zvorniku bio je od aprila 1994. godine.

Đurićevog oca Nikolu početkom rata ubili su pripadnici takozvane Armije BiH u banovićkom selu Željova, odakle su porijeklom, a za taj zločin još niko nije odgovarao.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Veky

30.10.2015 11:48

Imate nadzorne kamere koje su sve zabilježile. Ne razumijem zbog čega se taj snimak ne pusti u javnost. Šta to MUP RS skriva? Taj mali je bio obični drogeraš, a pitanje je zbog čega je baš Đurića ubio. Nadam se da će se kompletan slučaj detaljno istražiti i da ćemo konačno istinu saznati.

ODGOVORITE