Смијењени Вујошевић: Оставите ‘'Ј'’ и звезду у грбу!

Досадашњи председник Југословенског спортског друштва Партизан Душко Вујошевић рекао је да не треба да се избаци ‘Ј’ као префикс и звезда из грба.

Остали спортови 29.10.2015 | 18:20
Смијењени Вујошевић: Оставите ‘'Ј'’ и звезду у грбу!

Вујошевића је у четвртак на челу Партизанове спортске породице наследио Милорад Вучелић.

“За два месеца сам удаљен са две функције. Али, поред свега, остајем човек КК и ЈСД Партизан”, нагласио је Вујошевић у свом одлазећем говору у којем се осврнуо на чињеницу да је пре неколико недеља напустио место тренера кошаркаша ‘црно-белих’.

“Често се спомиње да из скраћенице ‘ј’ треба да се избаци то ‘ј’. То је анахроно име и ти предлози стижу од ултранационалиста. Ако је име анахрано, онда су и дипломе које смо стицали у време СФРЈ”, нагласио је Вујошевић.

Вујошевић се посебно осврнуо на то да су појединци последњих дана причали да је ђаво ушао у Партизан, а осврнуо се и на звезду у грбу.

“Видим у медијима да се део клера уплиће у кампању против Партизана. Неки свештеник је рекао да је ђаво ушао у Партизан и да је све то због петокраке у грбу. Као да тај свештеник познаје ђавола и са њим иде на море. Петокрака није само симбол комунизма, већ су под њом погинули милиони људи. Зато се надам да ће будуће руководство одржати достојанство клуба”, истакао је Вујошевић.

Досадашњи председник ЈСД Партизан нагласио да му је није било лако у претходне четири године на тој функцији и пожелео је много успеха свом наследнику.

“Свесни смо да се налазимо у сложеном моменту око функционисања друштва. Улога председника припала ми је јер је ретко ко хтео. Радио сам достојанствено, било је тешко пливати у хладној и прљавој води, али смо пливали”, нагласио је Вујошевић, “Вучелић је добро решење за све, да помери и пређе границу. Не сме да буде личних непријатељстава и да се не изазивају људи који су на јаким позицијама. Ипак, сигурно неће спустити главу и испустити достојанство Партизана”.

Коментари / 0

Оставите коментар